Proiectul noului pod peste Tisa – În linie dreaptă

Podul peste Tisa reprezintă un proiect major pentru dezvoltarea infrastructurii în județul Maramureș, urmând să creeze un nou punct de trecere a frontierei cu Ucraina de la Tepliţa – Sighetu Marmaţiei.

Pentru realizarea acestui proiect, astăzi am avut o vizită de lucru în localitatea Bila Tserkva (Ucraina, Regiunea Zakarpatia), în locul viitoarei construcții a podului de frontieră. Împreună cu reprezentanți ai CNAIR, cu delegația ucraineană și cu reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, am identificat și am examinat locul în care urmează să fie construit Podul peste Tisa. Totodată, am discutat despre datele tehnice care vizează construirea podului de frontieră.

Un punct important pe agenda discuțiilor de astăzi a fost acordul între România și Ucraina care reglementează toate detaliile și obligațiile fiecărei părți implicate în realizarea acestui proiect. Acest acord urmează să fie adoptat în Consiliul de miniștri al Ucrainei.

Proiectul Podului peste Tisa are o valoare de 169 de milioane de lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare. În prezent se evaluează cele 5 oferte depuse pentru proiectarea și execuția acestuia.

Contractul de proiectare și execuție a Podului peste Tisa va fi semnat până în luna iunie a acestui an, urmând ca în 25 de luni de la semnarea contractului să avem finalizat acest pod de frontieră.

Facem pași importanți în realizarea acestui proiect și am convingerea că printr-o bună colaborare atât cu CNAIR, cât și cu reprezentanți ai Ucrainei vom putea să implementăm cu succes acest proiect de o importanță majoră pentru ambele țări – România și Ucraina, dar mai ales pentru dezvoltarea județului Maramureș.

Vizita de lucru de astăzi a fost realizată împreună cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) – Cristina Amărăzeanu, director DGPMPIR CNAIR, Nechita Ruxandra, CNAIR, Fochiș Adrian, CNAIR, Cecan Eugen, director general DRDP Cluj, Sabau Vasile Lucian, DRDP Cluj, cu reprezentantul Ministerului Afacerilor de Externe, Florin Grațian Pârvu, Șeful oficiului consular, Consulatul României la Solotvino, cu delegația ucraineană formată din Chabanivskyi Andrii, Director Departamentul Dezvoltare Drumuri al Agenției de Stat a Drumurilor Auto a Ucrainei, Levchuk Mykola, Șef Direcția de Construcții Artificiale a Agenției de Stat a Drumurilor Auto a Ucrainei, Pechonchyk Taras, Director adjunct al Departamentului Afaceri Internaționale al Ministerului Infrastructurii al Ucrainei, Rohovei Paun, Însărcinat cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, Sliusarenko Oleksandr, Secretar II al Ambasadei Ucrainei în România, Karpenko Roman, Șeful adjunct pe întrebări financiare al Serviciului de Drumuri Auto în regiunea Zakarpatia, cu echipa Consiliului Județean Maramureș – Claudia Breban, Administrator public, George Lazăr, Arhitect Șef, Cristian Chendea, Director interimar Direcția Tehnică, și cu reprezentanți ai autorității de frontieră din Sighetu Marmației și Ucraina.

Etichete: