Afiliere Internațională

Grupul Partidului Popular European (PPE) este cel mai mare grup din Parlamentul European. Acesta reunește forțe politice pro-europene de centru și de centru-dreapta din statele membre ale UE, care doresc să contribuie împreună la promovarea obiectivului unei Europe mai competitive și mai democratice, aflate mai aproape de cetățenii săi, și a unei economii sociale de piață.

Fiind cel mai mare grup politic din Parlamentul European, în cadrul căruia partidele nesocialiste au, în acest moment, o majoritate clară, Grupul PPE se află într-o poziție mai puternică decât oricare alt grup pentru a-și promova agenda politică și a obține voturile necesare. Acest punct forte este evidențiat de faptul că, din 1999, Grupul PPE a obținut în mod constant mai multe voturi decât oricare alt grup politic în cadrul sesiunilor plenare lunare ale Parlamentului European.

Numărul mare de membri ai Grupului PPE garantează faptul că unii dintre aceștia ocupă o serie de poziții importante în cadrul Parlamentului. În cadrul comisiilor parlamentare, membrii Grupului PPE sunt cel mai bine plasați pentru a-și pune amprenta asupra poziției PE în ceea ce privește proiecte legislative esențiale și alte rapoarte importante; Grupul PPE furnizează un număr mai mare de raportori pentru rapoartele referitoare la aspecte importante decât celelalte grupuri din cadrul PE.

VEZI Manifest – Congres Statuar al PPE din 17-18 Octombrie 2012