Premierul Nicolae Ciucă și-a depus moțiunea de candidatură pentru funcția de președinte al PNL

Premierul Nicolae Ionel Ciucă: Am decis sa-mi depun moțiunea de candidatură pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Îmi asum această responsabilitate după o discuție cu colegii, pe baza analizei pe care am făcut-o asupra întregii situații politice.

PNL este astăzi la guvernare și are datoria să asigure stabilitatea țării, să guverneze eficient și să ofere românilor siguranța de care au nevoie, dar și încrederea că vom depăși împreună, cu bine, acest context complicat. Una din condițiile esențiale pentru o bună guvernare este ca în interiorul partidului nostru să existe o stare de armonie și o concentrare a tuturor asupra obiectivelor.

Cum, de asemenea, o altă condiție extrem de importantă este să avem o coaliție stabilă, în care dialogul cu partenerii să fie calea de rezolvare a tuturor problemelor care pot sa apară din cauza diferențelor ideologice.De când am intrat în PNL, am putut să simt capacitatea liberalilor de a se mobiliza și de a gestiona administrarea țării, de la nivel local până la nivel guvernamental. Știu însă că există soluții ca lucrurile să se îmbunătățească în zonele în care nu stăm așa bine.Acest lucru va fi însă un efort comun, al nostru – al tuturor! Acest lucru l-am spus și colegilor mei. Acum nu este vorba despre o persoană, ci despre toată echipa liberală care trebuie să fie conștientă că de activitatea fiecăruia depinde scorul partidului. Sunt convins că alături de colegii mei voi putea face o echipă puternică, unită, care să genereze politicile publice de care are nevoie țara.

PNL este cel mai mare partid de dreapta, are cei mai buni primari din țară, și poate ajunge primul partid din România. Obiectivul meu este întărirea partidului și pregătirea alegerilor următoare.Dacă vom guverna bine, dacă vom reuși să ne ducem la bun sfârșit obiectivele pe care le avem în programul de guvernare, atunci și rezultatele vor fi evidente. Eu sunt adeptul faptelor și știu un lucru sigur: românii îi vor aprecia pe cei care reușesc să treacă țara prin perioade grele – și să o ducă în direcția bună! Vom lua toate măsurile necesare care se impun pentru a-i proteja pe oameni în fața situației economice mai dificile generată de efectele războiul și crizele cu care se confruntă întreaga Europă.Cetățenii români au nevoie de protecție și de speranță.

Dar, firmele românești, antreprenorii români, investitorii care dezvoltă afaceri în România trebuie să regăsească în PNL, în premierul liberal, cea mai puternică garanție a protejării intereselor legitime care generează dezvoltarea țării. Susținem cu putere investițiile atât de la bugetul național, cat mai ales cele posibile prin folosirea celor 80 de miliarde de euro din banii europeni oferiți țării noastre.

Aceste investiții vor asigura tinerilor noștri un viitor stabil, o țară modernizată, cu servicii publice de calitate și un mediu de afaceri care să le poată oferi locuri de muncă la fel de bine plătite ca în țările din Vest.

”Uniți pentru o Românie stabilă și puternică ” este titlul moțiunii depuse și sper ca după citirea ei, colegii să îmi ofere votul.

Moțiune este disponibilă AICI.

Etichete: