Bucureștenii vor putea plăti cu cardul în toate autobuzele STB

Stelian Bujduveanu, Viceprimarul General al Municipiului București: 🎟️ Tichet unic pentru transportul public din București – rezolvat ✅💳

Transport public digitalizat: plata cu card/telefon și în autobuz, troleu sau tramvai – rezolvat ✅

Călătoria cu transportul public de suprafață este mai simplă, începând de luna viitoare. Poți folosi autobuzul, troleul sau tramvaiul plătind biletul și cu cardul sau telefonul.

🖇️Societatea de Transport București – STB SA a semnat, astăzi, contractul cu furnizorul de echipamente electronice de validare a plății cu cardul, aceste echipamente urmând să fie montate în TOATE mijloacele de transport în comun de suprafață.

Avantajul acestei soluții de digitalizare a serviciilor de plată este acela că validatoarele permit atât plata cu cardul bancar sau telefonul, cât și plata cu cardul de transport.

Fie că mergi cu autobuzul, troleul, tramvaiul sau chiar cu metroul, o călătorie în rețeaua de transport public a Bucureștiul are tarif unic: 3 lei. Ce a fost un lucru imposibil de realizat în ultimii 30 de ani, am reușit anul trecut: tichet unic de transport în București, pentru transport de suprafață și metrou.

La metrou se poate folosi deja cardul sau telefonul, pentru a călători cu acest mijloc de transport în comun. Și călătoria cu autobuzul, troleul sau tramvaiul va fi la fel de simplă: poți folosi transportul în comun doar cu telefonul sau cardul. Am găsit soluția anul trecut, iar acum sistemul este realitate. STB are la dispoziție mai puțin de jumătate de an pentru a introduce sistemul în TOATE mijloacele de transport de suprafață.

Important! Tariful unei călătorii este valabil 90 min, așa că, odată validată plata, sistemul îți calculează la final de zi, abonamentul cel mai benefic pentru tine. Întotdeauna oferta mixtă este mult mai rentabilă și mult mai avantajoasă decât oferta individuală. Digitalizat. Modern. Avantajos. Acesta este noul transport public din București.

Etichete: