Vergil Chițac, primarul Municipiului Constanța: ,, Constanța își pregătește viitorul. Nu este un slogan, ci un fapt. ”

Constanța își pregătește viitorul. Nu este un slogan, ci un fapt. Lucrările pe care le derulăm în instituțiile de învățământ din oraș la ora la care vă scriu probează fără echivoc drumul pe care am ales să-l parcurgem. Mai jos, vă prezint pe scurt care este stadiul proiectelor pe care Primăria Municipiului Constanța le implementează în școlile, liceele și grădinițele din oraș. Țin să menționez că toate acestea beneficiază de bugetare din fonduri europene, cu două excepții pe care le voi semnala și care sunt finanțate prin intermediul PNDL.

La Școala nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” am finalizat lucrările la Corp C1, iar în prezent lucrăm în Corp C2 și Corp C3, unde executăm lucrări de interior și la acoperiș. Valoarea proiectului este de aprox. 6,5 milioane lei.

În ceea ce privește Școala nr. 38 „Dimitrie Cantemir”, proiectul prevede îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii. Până acum am finalizat montajul tâmplăriei PVC, iar în prezent lucrăm la instalațiile interioare, exterior termosistem și rezervorul de apă de incendiu. Proiectul are o valoare de aprox. 5,4 milioane lei.

Tot lucrări pentru îmbunătățirea eficienței energetice derulăm și la imobilul Școala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu” și la Școala Gimnazială nr. 8. La Minulescu, lucrările sunt finalizate în proporție de 95%, iar recepția acestora estimăm că va avea loc în luna mai. Aici, proiectul are o valoare de 4,2 milioane lei. La Școala nr. 8, am finalizat înlocuirea acoperișului, iar acum lucrăm la instalațiile interioare. De asemenea, stadiul la înlocuirea tâmplăriei PVC cât și la termosistem este de 50%. Proiectul are o valoare de 4,8 milioane lei.

Reabilitarea și modernizarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații are o valoare de 10,2 milioane lei, iar în acest moment executăm lucrări la termosistem. De asemenea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida (Corp Ateliere), cu o valoare de 7,7 milioane de lei, a ajuns în stadiul lucrărilor de armare fundații (consolidare).

Atât modernizarea și dotarea Liceului cu program sportiv Nicolae Rotaru (aprox. 10,1 milioane de lei), cât și consolidarea și modernizarea sălii de tenis de masă din cadrul acestuia (3,9 milioane de lei) sunt două proiecte care beneficiază de finanțare prin PNDL. În clădirea liceului am finalizat instalațiile de interior și în prezent am trecut la finisaje interioare (glet, șapă, compartimentări rigips) și la termosistem. La sala de tenis de masă lucrările sunt executate în proporție de 70%.

Atât la Grădinița „Amicii”, cât și la Grădinița cu program prelungit „Mugurel”, lucrările de modernizare sunt executate în proporție de 40%. Valoarea celor două proiecte însumează 10 milioane de lei ( 6 milioane de lei la „Amicii” și 4 milioane de lei la „Mugurel”).

Vă asigur că toate aceste lucrări sunt de calitate și sunt mai mult decât necesare pentru viitorul orașului nostru. Vă țin la curent cu evoluția acestora și cu alte noutăți pe care le pregătim pentru Constanța. Mergem înainte.”

Etichete: