Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode: ,,Cinci șalupe maritime de intervenție intră în dotarea Poliției de Frontieră!’’ 

Am participat astăzi la ceremonialul de acordare a pavilioanelor acestor cinci șalupe de intervenție care vor contribui la eficientizarea cooperării operaţionale în cadrul operaţiunilor comune Frontex la care participă Poliţia de Frontieră.  

Achiziția celor cinci șalupe maritime performante, care intră in dotarea Gărzii de Coastă, face parte din efortul instituțional constant de a crește capacitatea de reacție și răspuns a Poliției de Frontieră. 

Încurajez de fiecare dată astfel de inițiative de dotare cu capabilități moderne a structurilor MAI, mai ales când ele sunt rezultatul unor proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile.  

Prin achiziția celor 5 șalupe maritime, misiunile viitoare vor câștiga în eficiență și, totodată, se va atinge obiectivul de consolidare a capacităților de supraveghere și control a frontierei de stat în condițiile unor provocări de securitate semnificative în regiune.  

Felicitări celor implicați în materializarea acestui proiect care cu siguranță va contribui la atingerea obiectivelor instituționale asumate de către Poliția de Frontieră.  

Aceste obiective vizează asigurarea unui înalt nivel de supraveghere și control la frontierele externe ale Uniunii Europene, precum și susținerea eforturilor europene pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere. 

Sporirea capacităților de intervenție a Poliției de Frontieră și întărirea securității frontierelor României rămân linii prioritare de acțiune pentru Ministerul Afacerilor Interne. 

Etichete: