Propune o Lege

Iniţiativă cetăţenească vs iniţiativă prin reprezentanţi.

Dreptul de iniţiativă legislativă îl au atât cetăţenii, cât şi reprezentanţii lor din Parlament. Pentru ca o iniţiativă legislativă cetăţenească să devină propunere legislativă este necesar să fie semnată de către 100.000 de persoane care au domiciliul în cel puţin un sfert din judeţele ţării (minim 14 judeţe), iar din fiecare judeţ trebuie să semneze cel puţin 5.000 de persoane.

Parlamentarii Partidului Naţional Liberal îşi asumă rolul de reprezentanţi, pe toată durata celor 4 ani de mandat, şi preiau iniţiativa legislativă a oricărui cetăţean, dacă aceasta corespunde analizei de oportunitate făcute de către specialiştii noştri.
Nu trebuie să strângi 100.000 de semnături. Nu trebuie să investeşti timpul tău şi resursele tale. Tot ce trebuie să faci este să îţi motivezi propunerea şi să ne spui ce impact estimezi că va avea propunerea ta. Mai departe ne ocupăm noi, reprezentanţii tăi în Parlament.

Toate propunerile vor fi analizate şi vor primi un răspuns. Pentru propunerile selectate se va păstra o legătură permanentă cu iniţiatorul pentru a urmări întregul parcurs legislativ.

Aşteptăm propunerile dumneavoastră! Legiferăm împreună pentru România!

*Notă: Sunt luate în considerare şi amendamentele aduse în completarea, îmbunătăţirea unei legi.