Buget pentru nevoi reale ale orașului, nu pentru nevoile unor persoane!

Stelian Bujduveanu, Viceprimar General: „Acesta este mesajul pe care am început să-l transmitem tuturor directorilor instituțiilor subordonate Primăriei Capitalei și Consiliului General al Municipiului București, care au estimat sume nerealiste în proiectul de buget solicitat pentru anul 2022.

Ieri am mers la sediul Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB), împreună cu colegul meu consilier general (PNL), dl George Nicolaie.

După o analiză a solicitării de buget înaintate de ALPAB, am discutat, punctual, cu conducerea instituției despre nevoile reale ale orașului:
– Întreținere spații verzi, pentru aspect civilizat și sănătate publică. Un spațiu întreținut este dăunător rozătoarelor și insectelor!
– Trotuare și alei în parcuri pe care se poate circula!
– Pază și iluminat public în parcuri
– Refacerea, modernizarea și crearea de noi spații de agrement (locuri de joacă, sporturi nautice, terenuri de sport în parcuri și pe malurile de lac)”.

La aceste nevoi, am solicitat suplimentar conducerii ALPAB elaborarea unui plan de optimizare a veniturilor, din activități de închiriere sau concesiune a unor spații comerciale sau din alte activități. Când gestionezi eficient patrimoniul, obții venituri care pot să susțină activitatea de întreținere a spațiilor verzi și arăți respect pentru oameni.

Doar acest tip de activități vor primi sprijin din partea consilierilor generali ai PNL, la discuțiile pentru bugetul anului 2022.
_____
Voi continua, alături de colegii consilieri generali ai PNL, discuții și întâlniri cu directorii tuturor instituțiilor subordonate. O vom face, la fel ca azi, la sediile instituțiilor subordonate Primăriei.
Construim un buget realist, în teren, nu din birou.

Construim un buget pentru nevoi reale ale orașului, nu pentru nevoile unor persoane!”

Citește și Sinaia, în direcția bună! Principalele proiecte ale orașului în 2021

Etichete: