Bistrița, în direcția bună! Principalele proiecte ale orașului în 2021

În Bistrița, primarul Ioan Turc a început modernizarea infrastructurii rutiere, în prezent fiind peste 30 de șantiere în lucru. De asemenea, a fost aprobat acordul de colaborare cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru realizarea proiectului „Varianta de ocolire Bistriţa”, ca parte a interconectării aliniamentului Autostrăzii Nordului.

A fost consolidat drumul surpat Valea Jelnei și a fost deschis circulației.

A fost amenajată cu dale elastice trecerea la nivel cu calea ferată și a fost implementat un sistem de avertizare acustic și luminos la trecerea de nivel cale ferată Lucian Blaga.

A fost semnat contractul pentru achiziția unei stații de asfaltare. Până în primăvară va fi montată, cu testele efectuate și gata de funcționare.

Au fost începute lucrările pe str. General Grigore Bălan (Linia Verde)+ asfaltare din bugetul local o mare parte din traseul Linei Verzi + schimbări soluție și pentru Linia Verde și pentru pistele pentru cicliști + înlocuire dale de beton cu piatră, mostre de piatră, îngropare rețele internet.

În ceea ce privește transportul, a fost demarat proiectul pilot pentru transportul elevilor.

De asemenea, Primăria Bistrița asigură reîncărcarea automată a cardurilor pentru persoanele care beneficiază de transport gratuit pe raza municipiului şi a localităţilor componente.

Centrul de zi pentru persoane vârstnice de pe strada Octavian Goga din Bistrița, investiție pe fonduri europene care a presupus reabilitarea și modernizarea unui fost punct termic prin Programul Operațional Regional, a fost recepționat. Valoarea totală a investiției este de 2,9 milioane lei, din care 2,2 milioane lei bani europeni.

A fost semnat contractul de finanțare pentru construcția a 160 de locuințe sociale, grupate în 5 blocuri, în Viișoara.

A fost deschis un Bike Park-ul din zona Cocoș. Este o investiție de aproximativ 90.000 de lei, care presupune două trasee pentru cicliști, unul de tip family și unul de competiție.

A fost dat în folosință pumptrack-ul modular montat în Parcul Municipal. Iubitorii de mișcare pe bicicletă (MTB, BMX, Dirt Bike etc.), trotinetă freestyle și skateboard au acces gratuit la două piste, atât pentru copii și începători, cât și pentru avansați.

În bugetul local pe anul în curs a fost alocată suma de 626.000 de lei pentru achiziția unui patinoar sintetic cu o suprafață totală de aproximativ 598 mp.

Etichete: