Vizita Vicepreședintelui Comisiei Europene, Andrus Ansip, la sediul PNL

Partidul Național Liberal > Info PNL > Vizita Vicepreședintelui Comisiei Europene, Andrus Ansip, la sediul PNL

↗️ Ludovic Orban, Președintele #PNL:

↗️„În dimineața aceasta am avut plăcerea de a-l primi pe Vicepreședintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, responsabil pentru Piața Unică Digitală, fost prim-ministru al Estoniei, cea mai digitalizată țară din Uniunea Europeană.

↗️ Am avut discuții foarte bune despre Piața Unică Digitală și despre nevoia de progres în această direcție la nivelul fiecărei țări membre în beneficiul tuturor cetățenilor europeni așa cum s-a întâmplat cu desființarea taxei de roaming.

ℹ️ Un subiect particular de discuție a fost legat de OUG114 care prevede măsuri de neînțeles pentru oficialii europeni pentru că taxarea suplimentară a comunicațiilor este o măsură care împovărează și descurajează avansul și inovarea în acest sector.
Aici trebuie să menționez și că domnul Andrus Ansip este membru al grupului politic european ALDE.

↗️ Am discutat şi despre StratCom, task-force-ul din cadrul Serviciului European pentru Acțiune Externă, unitate constituită cu scopul de a combate acțiunile de dezinformare online venite din partea unor puteri ostile Uniunii Europene și care au luat amploare, în ultimii ani, în rândul statelor membre.”