Victorie!!! O să avem Procuror Șef european din România!

Partidul Național Liberal > Info PNL > Victorie!!! O să avem Procuror Șef european din România!

Victorie!!! O să avem Procuror Șef european din România! Am spus că suntem singurul partid din România, capabil să influențeze decizii la nivel european în favoarea României! Acum am demonstrat cât de puternică este vocea PNL în PPE!

„Condamn ferm atitudinea anti-românească a parlamentarilor europeni din PSD şi ALDE care au făcut tot posibilul să saboteze candidatura lui Kovesi şi somez Guvernul să înceteze orice demers împotriva candidatului român.

Votul în Comisia CONT şi în Comisia LIBE reprezintă o victorie foarte importantă pentru candidatul român la funcţia de procuror şef al Parchetului European. Felicit europarlamentarii PNL pentru munca asiduă pe care au depus-o pentru acest rezultat remarcabil.

Le mulţumesc partenerilor din PPE pentru susţinerea puternică pe care ne-au acordat-o în această competiţie acerbă, fără de care nu am fi putut câştiga. De asemenea, apreciem susţinerea venită din partea parlamentarilor europeni din alte grupuri politice.

Remarc, de asemenea, prestaţia foarte convingătoare pe care a avut-o Laura Codruţa Kovesi în cadrul audierilor, deşi i s-au pus foarte multe întrebari dificile, multe dintre ele chiar de către europarlamentari români din coaliţia de guvernare.

Menţionez pentru corecta informare a oamenilor că, deşi în Comisia LIBE PNL are un singur reprezentant, astăzi au fost prezenţi şi au votat pentru Laura Codruța Kövesi 5 europarlamentari PNL (care au înlocuit alţi parlamentari PPE care, practic, ne-au cedat locul): Siegfried Muresan, Adina Vălean, Marian-Jean Marinescu, Cristian Bușoi şi Traian Ungureanu. Contribuţia lor a fost decisivă. Gândiţi-vă că diferenţa a fost de 4 voturi.

După votul din Parlamentul European va urma o negociere cu Consiliul, urmând ca, cel mai probabil să se dea un vot final în plenul Parlamentului. Competiţia continuă, rămânem mobilizaţi şi vom uza de toată influenţa noastră pentru a asigura succesul candidatului României.”

Ludovic Orban,

Preşedintele PNL