Suntem în data de 8 ianuarie și România nu are buget

Partidul Național Liberal > Noutăți > Suntem în data de 8 ianuarie și România nu are buget

 

↗️ Ludovic Orban, președintele PNL:

Suntem în data de 8 ianuarie și România nu are buget, nu are adoptată legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Guvernul a încălcat în mod grosolan legea.

↗️ PNL somează Guvernul să finalizeze de urgență proiectul de buget, să îl adopte în ședință de Guvern și să îl transmită spre dezbaterea Parlamentului cel târziu până la data de 14 ianuarie”, a declarat, marți, Ludovic Orban.

↗️ PNL solicită de asemeena convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare pentru adoptarea proietului privind bugetul de stat pentru anul 2019, dar și pentru dezbaterea în procedură de urgență a OUG privind „taxa pe lăcomie”.

↗️ Solicităm conducerii celor două Camere, celor doi președinți, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, să convoace sesiune extraordinară pentru dezbaterea și aprobarea Legii bugetului de stat, Legii bugetului asigurărilor sociale de stat.

↗️ Solicităm și dezbaterea în procedură de urgență a proiectului de lege de adopatre a OUG 114. Ordonanța adoptată fără dezbatere publică, la final de an, care dă o nouă lovitură mediului e afaceri, care va afecta viața de zi cu zi a cetățeanului.