Partidul Național Liberal > Noutăți > Sunt două luni de când trebuia să avem bugetul aprobat și încă nu se vede o dată la care va fi prezent în Parlament

Florin Cîţu, liderul grupului PNL din Senat:

Sunt două luni de când trebuia să avem bugetul aprobat și încă nu se vede o dată la care va fi prezent în Parlament. Nu știu cine mai crede ce spune Ministrul Finanțelor despre acest subiect, dar astăzi în Biroul Executiv am prezentat mai multe minciuni ale Ministrului Finanțelor Publice pe care acesta le-a spus de-a lungul ultimilor doi ani.

⛔️ Aș aduce aminte cea mai importantă că atâta timp cât va fi in acest mandat nu va introduce taxe noi, ordonanța 114 este plină de taxe noi, după această ordonanță trebuie sa facă un lucru demn și să își dea demisia. Am vorbit despre faptul că nu se va atinge de Pilonul 2 de pensie și ceea ce se introduce prin ordonanța 114, cerința pentru Pilonul 2 de pensie înseamnă pentru foarte multe din aceste companii chiar falimentul și am prezentat în același timp am prezentat o propunere în Biroul Executiv ca la începutul sesiunii din februarie să introducem o moțiune simplă la Senat și să-i cerem demisia Ministrului de Finanțe Publice, dar acum aș vrea să mă adresez direct Ministrului de Finanțe Publice, Eugen Teodorovici pentru că în aceste zile negociază un împrumut extern foarte important pentru România, la masa negocierilor sunt atât FMI, Comisia Europeană, BERD, dar și actori privați.

⛔️ Anul trecut am spus același lucru și la câteva zile a fost un împrumut dublu față de ce făcea România în acel moment. În acest moment se negociază un împrumut important și este încă un motiv pentru care bugetul nu este încă în Parlament. Eugen Teodorovici trebuie să iasă public și să ne spună cu cine negociază și care sunt condițiile. De aceste condiții depinde viitorul României, depind taxele românilor din viitor.

⛔️ Noi vom plăti aceste dobânzi și, pentru cei care nu știu, în perioada în care PSD e la guvernare, de 2 ani de zile, serviciul datoriei publice a crescut cu 3 miliarde de euro în 2018 și este estimat să crească cu 4 miliarde de euro în 2019, acestea sunt cifrele Ministerului Finanțelor Publice. Deci, trebuie să vină să ne spună cu cine negociază, care sunt condițiile. Așa se fac lucrurile, transparent, pentru că în România să nu ai buget și să ieși la televizor și să spui că totul este foarte bine arată foarte clar că minți și că situația este dezastruoasă. Românii trebuie să știe care este situația economică a României astăzi.