Spațiului Informațional Comun România – R. Moldova

Partidul Național Liberal > Noutăți > Spațiului Informațional Comun România – R. Moldova

Astăzi deputatul PNL Matei Dobrovie a prezentat o inițiativă concretă de interconectare mediatică și de creare a spațiului informațional comun Republica Moldova – România, un deziderat ce nu a fost atins în ultimii 30 de ani.

În cadrul evenimentului ”Provocări și perspective de creare și consolidare a Spațiului Informațional Comun România – R. Moldova” deputatul PNL a detaliat propunerea de înființare a unui ”Fond pentru Cooperare și Coeziune România – R. Moldova”, prin care se va urmări susținerea financiară a mass-media independentă și de calitate din R. Moldova în scopul facilitării spațiului informațional comun, combaterii propagandei rusești și oligarhice locale și a creșterii prezenței mediatice românești dincolo de Prut. La eveniment au participat Ambasadorul Republicii Moldova Mihai Gribincea, Președintele PNL Ludovic Orban, senatorul PNL Viorel Badea și reprezentanți ai mass-media din Chișinău și București.