Partidul Național Liberal > Noutăți > Siegfried Muresan: Mulțumesc colegilor de la USR că promovează beneficiile Programului #DiscoverEU, chiar dacă au uitat că sunt artizanul acestui program

Intr-o postare pe facebook, Eurodeputatul liberal Siegfried Muresan atrage atentia asupra unei nedreptati facute de USR, care  promovează beneficiile Programului #DiscoverEU, prin care tinerii de 18 ani pot călători gratuit cu trenul prin Europa, uitand sa aminteasca si cine este artizanul acetui program european.

Ar fi fost corect să menționeze că europarlamentarul român Siegfried Mureșan a găsit modalitatea legală de a finanța acest program și că a obținut în premieră finanțarea programului.

Ar fi fost corect să menționeze că eu, în calitate de negociator-șef pentru Bugetul Uniunii Europene din 2018, am inclus acest program printre prioritățile Uniunii pentru anul 2018.

Ar fi fost corect să menționeze că am propus în Parlamentul European proiectul-pilot pentru lansarea în premieră a acestui program.

Ar fi fost corect să menționeze că eu am convins în negocieri Comisia Europeană (în ciuda reticenței inițiale a Comisiei) să includă proiectul în Bugetul UE.

Ar fi fost corect să menționeze că eu am convins în negocieri toate cele 28 de state membre ale UE să susțină finanțarea programului (în ciuda opunerii inițiale a unora dintre ele).

Ar fi fost corect să menționeze că, în urma acestor negocieri, am obținut o finanțare de 12 milioane de euro pentru acest program în Bugetul UE 2018.

Ar fi fost corect să spună că am promovat acest program încă dinaintea lansării lui și că, datorită finanțării obținute de mine, peste 1.000 de tineri din România beneficiază deja de acest program.

Ar fi fost corect să spună că am luptat în Parlamentul European și am reușit să obținem din nou o finanțare de 16 milioane de euro pentru acest proiect-pilot și în 2019.

Ar fi fost corect să spună că, împreună cu europarlamentarii din Grupul PPE, am convins Comisia Europeană să permanentizeze acest program și să aloce o finanțare anuală de 100 de milioane de euro începând cu anul 2021.

Iată de ce România are nevoie de europarlamentari care sunt capabil să negocieze și să obțină lucruri în Parlamentul European.

Iată de ce România are nevoie de europarlamentarii PNL care merg în Grupul PPE – principala forță politică la nivel european și alături de care putem obține lucruri pentru români în Europa.

Fapte, nu vorbe!