Siegfried Mureșan – „De ce ne îndreptăm spre criză economică – Partidul Național Liberal

Siegfried Mureșan – „De ce ne îndreptăm spre criză economică

Partidul Național Liberal > Noutăți > Siegfried Mureșan – „De ce ne îndreptăm spre criză economică

Siegfried Mureșan, purtător de cuvânt al PPE și europarlamentar PNL:
„De ce ne îndreptăm spre criză economică:

Guvernele PSD – ALDE au crescut deficitul bugetar de 4,5 ori în doar doi ani. În perioada ianuarie – septembrie 2016 aveam un deficit bugetar de 3,7 miliarde de lei, în timp ce în perioada ianuarie – septembrie 2018, am înregistrat un deficit de 16,8 miliarde de lei, conform datelor Ministerului Finanțelor Publice:
Ce înseamnă aceste lucruri:
1. Guvernul nu mai are bani și se împrumută în numele românilor pentru a acoperi cheltuielile cu salariile și pensiile.
2. Nu vor putea crește la nesfârșit deficitul bugetar, așa că salariile și pensiile românilor sunt în pericol. Ministrul Teodorovici deja a anunțat Uniunea Europeană că Guvernul intenționează înghețarea salariilor. Următorul pas este tăierea lor.
3. Creșterea deficitului înseamnă că Guvernul s-a împrumutat în numele nostru, iar aceste datorii vor fi plătite, cu tot cu dobânzi, de noi și de generațiile viitoare mult după ce acest guvern nu va mai fi.
4. Riscăm penalități din partea Uniunii Europene și dobânzi mai mari la împrumuturi din cauză că ne-am încălcat angajamentele europene privind deficitul bugetar.
Toate aceste date sunt semnalele începutului de criză economică. Fiecare zi cu acest guvern la conducere este un risc pentru finanțele noastre și pentru stabilitatea economică a țării. Avem nevoie urgent de un nou guvern care să știe economie și să guverneze pentru oameni, nu pentru Liviu Dragnea.”