Siegfried Muresan: „Avem al doilea vaccin aprobat împotriva COVID-19”

Partidul Național Liberal > Noutăți > Siegfried Muresan: „Avem al doilea vaccin aprobat împotriva COVID-19”
Siegfried Muresan, europarlamentar #PNL şi vicepreședinte al #PPE: Avem al doilea vaccin aprobat împotriva COVID-19
Agenția Europeană a Medicamentului tocmai a autorizat pentru piața europeană vaccinul împotriva coronavirus al companiei Moderna.
Vestea bună este că, odată cu această autorizare, România va avea acces rapid la și mai multe doze de vaccin împotriva coronavirus.
Comisia Europeană a semnat deja de anul trecut un contract cu Moderna pentru 160 de milioane de doze care să fie distribuite în țările Uniunii Europene după autorizarea vaccinului.
Cele 160 de milioane de doze se adaugă, astfel, celor 300 de milioane de doze pe care Comisia Europeană le-a achiziționat din primul vaccin autorizat în Europa, produs de Biontech și Pfizer.
Pentru România, acest lucru înseamnă că, pe lângă cele peste 10 milioane de doze pe care le avem anul acesta la dispoziție în urma contractului Comisiei Europene cu Biontech și Pfizer, se vor adăuga alte câteva milioane de doze pe care le vom primi de la Moderna începând cu săptămânile următoare.
Datorită Uniunii Europene, România are acces deja la două vaccinuri împotriva COVID-19, la nici un an de la apariția pandemiei la noi.
Acum, autoritățile din țară au responsabilitatea de a organiza cât mai bine campania de vaccinare, pentru ca românii să aibă acces cât mai rapid la vaccin.
Vă recomand tuturor să vă vaccinați de îndată ce vi se va oferi posibilitatea fiindcă vaccinul este cea mai bună cale de a scăpa cu toții de această pandemie. Și eu mă voi vaccina.”