Adrian Hatos: Transformarea digitală necesită reforme şi investiţii

Partidul Național Liberal > Noutăți > Adrian Hatos: Transformarea digitală necesită reforme şi investiţii

Senatorul Adrian Hatos (PNL Bihor), recent validat preşedinte al Comisiei pentru ştiinţă, inovare şi tehnologie din cadrul Senatului, a declarat că transformarea digitală a societăţii din România şi din ţările UE necesită reforme şi investiţii. El subliniază că digitalizarea, cercetarea şi inovarea sunt domenii prioritare, atât pe agenda UE, cât şi pe agenda noului guvern.

 „Pandemia de COVID-19 a demonstrat, mai mult ca niciodată, importanţa tehnologiilor digitale, a cercetării şi inovării pentru rezilienţa economiei şi a societăţilor noastre. Însă realizarea dublei transformări digitale şi ecologice pe care ne-o dorim, pe termen mediu şi lung, la nivel european, necesită alinierea reformelor şi a investiţiilor la nivel naţional şi la nivelul UE, în domeniile digitalizării, cercetării şi inovării”, a declarat Hatos.

Potrivit acestuia, Programul de guvernare prevede reforme importante în ceea ce priveşte, pe de o parte, transformarea digitală a României în jurul a patru axe strategice – administraţie publică digitală, economie digitală, educaţie digitală, o societate digitală, iar, pe de altă parte, în domeniul cercetării şi inovării – realizarea de schimbări structurale în sistemul naţional de cercetare şi inovare, îmbunătăţirea condiţiilor cadru pentru cercetarea publică, stimularea cooperării public – privat ca motor al inovării.

Citește și Raluca Turcan: 10 august, o rană neînchisă a democraţiei româneşti