Şcoala Memorială Gh. I. Brătianu

Partidul Național Liberal > Noutăți > Şcoala Memorială Gh. I. Brătianu

Weekendul acesta, liberalii au fost prezenţi la evenimentul “pelerinaj” al Tineretului Naţional Liberal, Şcoala Memorială „Gh. I. Brătianu”, organizată anual în Sighetu Marmaţiei.

Liberalii au vizitat Memorialul Victimelor Comunismului si Rezistentei, iar în cursul dimineţii de sâmbătă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, alături de tinerii prezenţi la cursuri s-au deplasat la Cimitirul Săracilor pentru a depune coroane de flori şi a păstra un moment de reculegere în memoria celor decedaţi în “temniţa elitelor”, în perioada comunistă.

Printre personalităţile încarcerate, persecutate şi omorâte în “temniţa elitelor” de la Sighetu Marmaţiei îi amintim pe: Constantin I.C.(Dinu) Brătianu, Gheorghe I. Brătianu şi Iuliu Maniu.

Ludovic Orban: “Această manifestare este una foarte importantă pentru noi. Un eveniment care nu ne lasă să uităm.
Din păcate, părinții, uneori, uită să le spună tinerilor despre ceea ce s-a întâmplat în perioada comunistă. Venind la Sighet, tinerii își pot face o imagine despre ceea ce a însemnat acea periodă de tristă amintire. Este de ajuns să vadă Memorialul şi vor pleca acasă schimbaţi. Vor privi trecutul şi prezentul cu alţi ochi şi vor împărtăși şi apropiaților ceea ce au aflat și văzut la Sighet. Democrația este foarte fragilă şi trebuie apărată în fiecare zi.”

Daniela Onița-Ivașcu, preşedinte PNL Sigjetu Marmaţiei: “Prin acest eveniment dorim să-i readucem în atenție pe cei care, prin onoarea şi demnitatea de care au dat dovadă, neaceptând niciun compromis, plătind cu ani grei de temniță și chiar cu viața, s-au înscris în rândul martirilor neamului. Acești martiri sunt adevărate repere morale, pe care cu greu le mai găsim în societatea noastră. Sunt bucuroasă că am avut alături atât de mulți tineri. Am sprijinit din tot sufletul această manifestare și o voi face în continuare. Istoria nu trebuie uitată!”