Robert Sighiartau – Debirocratizare

Partidul Național Liberal > Noutăți > Robert Sighiartau – Debirocratizare

Robert Sighiartau, secretar general al PNL:

“Sistemele informatice ale Ministerului Finanțelor Publice și ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sunt în pragul colapsului.
Finanțările externe pentru modernizarea acestora au fost utilizate pentru servicii inutile de consultanță.

În tot acest timp, contribuabilii sunt în continuare nevoiți să lupte cu birocrația și să facă ceea ce autoritățile statale ar trebui să facă.
În acest sens, i-am adresat o scrisoare deschisă ministrului finanțelor, domnului Eugen Teodorovici, prin care i-am solicitat să declanșeze imediat procesul de debirocratizare și informatizare a relației dintre autoritățile publice și contribuabili.

De exemplu, ar putea să simplifice procedurile de decontare către angajatori, a sumelor acordate pentru concedii sau indemnizații medicale. Mai mult, ar putea să nu-i mai plimbe inutil pe angajatori între ANAF și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, cu formulare pe hârtie și cu solicitări de adeverințe, pe care angajatorii să le ia de la un ghișeu, ca să le depună la alt ghișeu, să le ștampileze și fotocopieze. Toate aceste informații pot fi transmise automat între cele două autorități, online.
Acestea sunt doar câteva sugestii simple, care pot fi dezvoltate și aplicate asupra altor relații dintre autorități și contribuabili.

Va urez succes, domnule Teodorovici!
E timpul să acordați mai multă atenție funcției pe care o ocupați.”