Rezolvarea problemelor din CE Oltenia ar fi adoptarea unei Ordonanțe de Urgență prin care să fie reorganizat sistemul energetic național.

Partidul Național Liberal > Noutăți > Rezolvarea problemelor din CE Oltenia ar fi adoptarea unei Ordonanțe de Urgență prin care să fie reorganizat sistemul energetic național.

Dan Vîlceanu, deputat PNL:

Rezolvarea problemelor din CE Oltenia ar fi adoptarea unei Ordonanțe de Urgență prin care să fie reorganizat sistemul energetic național.

Modelul Electra și Hidroenergetica, proiect inițiat în 2011, este cel care trebuie aplicat urgent. Altfel, lucrurile se vor înrăutăți. Iată că prețul energiei electrice pe PZU a atins 600 lei/ MW, iar importul din ultimele zile a depășit pragul de 1.000 MWh.

❗ De asemenea, abrogarea taxei de 2% pe cifra de afaceri este soluția pentru majorarea salariilor muncitorilor!

❗ Această taxă, impusă și CE Oltenia, este uriașă și pune în pericol funcționarea companiei.

❗ Guvernul nu va simți lipsa acestor bani pentru că nu-i are și nici nu-i va avea curând, dar CEO va simți că au rămas în bugetul companiei. În acest moment, zecile de milioane de lei pe care CEO le va plăti rămân în contul ANRE, cel puțin până când

Guvernul va găsi o cale să pună
mâna pe acești bani. Banii vor fi blocați la ANRE!

❗ Luând CE Oltenia drept exemplu și estimarea unei cifre de afaceri pe anul 2018 (peste 2800 de milioane de lei) rezultă plata a circa 60 de milioane de lei. Adică circa 400 de lei/lună pentru fiecare salariat al CE Oltenia!

Să iei 60 de milioane de lei de la CEO într-o perioadă în care sunt plăți restante pentru certificate de carbon și investiții de mediu, când activitatea se desfășoară cu mari dificultăți, cu multe lipsuri, când oamenii protestează, este considerat un atentat la funcționarea acestei companii.

Ministrul energiei Anton Anton trebuie să vină în Gorj, trebuie să le spună salariaților CE Oltenia ce are de gând cu compania!

https://bit.ly/2srXCHa