Partidul Național Liberal > Info PNL > Răspunsurile în zeflemea, dispreț și bătaie de joc la adresa opoziției trebuie să ducă la demiterea imediată a lui Teodorovici

Comunicat de presă al PNL: Răspunsurile în zeflemea, dispreț și bătaie de joc la adresa opoziției trebuie să ducă la demiterea imediată a lui Teodorovici, obrăzniciile și golăniile de discotecar nu mai pot continua.

Atacurile suburbane, mizerabile, sub orice limită de bun simț și comportament civilizat ale ministrului Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici la adresa parlamentarilor PNL, Florin Cîțu și Siegfried Mureșan, trebuie sancționate public drastic prin demiterea imediată din funcție.

Golăniile și obrăzniciile lui Teodorovici arată disperare, incompetență și ticăloșie în fața unor critici argumentate venite din partea senatorului Florin Cîțu sau a europarlamentarului Siegfried Mureșan, care au scos la iveală jocurile suspecte făcute de Teodorovici din poziția ministru de Finanțe care asigură președinția Consiliului EcoFin în favoarea intereselor unor paradisuri fiscale de pe lista neagră a Uniunii Europene.

Ministrul Teodorovici trebuie să răspundă public al cui a fost interesul să ceară amânarea unei decizii privind lista neagră a paradisurilor fiscale boicotate de Uniunea Europeană. Să ne spună dacă el, Teodorovici, sau apropiații lui, Dragnea, Tăriceanu, Ponta, Vâlcov sau alții dintre cunoscuții lui au conturi în aceste paradisuri fiscale.

În loc să răspundă acestor suspiciuni întemeiate de favorizare a unor infractori condamnați pentru spălare de bani, cu conturi în paradisuri fiscale interzise de Uniunea Europeană, ministrul Teodorovici prins cu alba-neagra în Consiliul Uniunii Europene, iese public cu tupeu nemărginit, vituperând acuzații fără sens și jigniri personale ordinare la adresa celor care se luptă pentru binele românilor atât în Parlamentul României cât și în Parlamentul European.

Somăm premierul României, Viorica Dăncilă, să inițieze demiterea din funcție ministrului Teodorovici și să prezinte public mandatul României și justificarea acestuia la reuniunea Consiliului de miniștri ai Finanțelor din Uniunea Europeană cu privire la lista neagră a paradisurilor fiscale.

Președinția română a Consiliului Uniunii Europene a fost deja târâtă într-un scandal european de proporții care plasează Guvernul României în zona statelor care protejează și încurajează spălarea de bani prin conturi offshore.

Partidul Național Liberal se declară ferm împotriva acestei poziții exprimate de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, la reuniunea EcoFin și condamnă folosirea președinției Consiliului UE pentru a servi interesele obscure ale unor grupuri de interese ale coaliției PSD-ALDE.

Departamentul de Comunicare al PNL