Raportul MCV, oglinda din faţa Guvernului Dăncilă

Partidul Național Liberal > Noutăți > Raportul MCV, oglinda din faţa Guvernului Dăncilă

Stimaţi colegi,

          Încep declaraţia politică de astăzi repetând şi în acest for adevărul pe care noi, Opoziţia, îl spunem de când au fost publicate recomandările din raportul MCV: acestea nu    atacă România, nu sunt o palmă peste obrazul românilor, ci un răspuns ferm la adresa Guvernului român, exclusiv!

          România nu înseamnă PSD, doamnelor şi domnilor! Nu România a atacat sistematic în ultima perioadă justiţia şi a făcut legi cu dedicaţie, ci reprezentanţii Puterii, cei interesaţi strict de câştigarea unor războaie personale în justiţie.

          Ca atare, mi se pare incredibil ceea ce trăim în aceste zile, mai exact angrenarea unei ţări întregi într-o luptă cu autorităţile europene care au tras efectiv un semnal de alarmă în legătură cu derapajele Guvernului român. Halucinantă este ideea vehiculată de a contesta Raportul MCV, pe motiv că este prea dur şi măsurile prea restrictive. Toate acestea sunt urmare a modificării legilor justiţiei şi a încercărilor repetate de a slăbi puterea magistraţilor în faţa intereselor de grup ale Puterii. Sunt dure măsurile impuse prin MCV pentru că atacul PSD a fost unul dur de asemenea.

          Raportul MCV este oglinda pusă de UE în faţa Guvernului Dăncilă. Ei bine, iată că Guvernul s-a speriat de ceea ce a văzut în oglindă, s-a îngrozit de propria impostură şi strigă acum că România este pusă la colţ pe nedrept. Total greşit: nimeni nu a certat România, în ansamblu. Toate reproşurile sunt la adresa celor care au scos românii în stradă, a celor care au avut îndrăzneala să pretindă ca Justiţia ţării să le servească interesele!

          Aşadar, refuz să accept ca Guvernul Dăncilă să pornească un schimb de replici dure cu instituţiile europene în numele nostru, al tuturor. Eu şi marea majoritate a românilor nu contestăm raportul MCV şi nu ne simţim reprezentaţi de aceia care au dus ţara în poziţia ingrată de a  fi primul stat împotriva căruia Parlamentul European a adoptat o rezoluţie exact înaintea preluării preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

          Vă mulţumesc!

 

Senator Cornel Popa

PNL Bihor