Partidul Național Liberal > Noutăți > Raluca Turcan: Votul la referendum a fost și pentru a opri politica profund incompetentă și falimentară pentru România a guvernului Dăncila.

Tot ceea ce am spus de doi ani de zile, anume că guvernați „pentru infractori, împotriva românilor într-o neștiință înfiorătoare” v-au confirmat-o și oamenii la vot în 26 mai. V-au spus-o verde-n față cu ocazia Referendumului!

Cine neagă votul oamenilor neagă însăși democrația!

În 26 mai, oamenii au dat un vot clar:

– Împotriva persoanei care a asigurat patronajul guvernului Dăncilă, persoana care a decis personal componența acestui guvern care l-a servit și îl servește;

De asemenea, oamenii au dat un vot clar:

– Împotriva ticăloșiilor PSD și ALDE ridicate la nivel de politică de stat (- împotriva gazării oamenilor în Piața Victoriei, împotriva parolelor de acces la intrarea în orașe, ca la Târgoviște, – împotriva ridicării de oameni de pe stradă ca la Topoloveni, – împotriva umilirii românilor în fața ambasadelor și consulatelor din toată Europa).

A fost un vot împotriva corupției politice, împotriva incompetenței și împotriva acțiunilor de poliție politică derulate de guvernul Dăncilă.

Nu încercați să vă derobați de responsabilitate. Să vă prezentați drept un guvern apretat care n-are nicio treabă cu ce s-a întâmplat până acum. Sunteți guvernul incompetent și nedemocratic aservit lui Liviu Dragnea și cel puțin doi membri ai guvernului ar trebuie să se afle acum în același loc cu stăpânul acestei guvernări.

A fost, de asemenea, un vot împotriva minciunilor pe care continuați să le vehiculați cu obrăznicie: că prețurile au scăzut, că facturile sunt mai mici, că autostrăzile sunt gata, că școlile sunt toate după standarde europene.

E limpede că votul la referendum a fost și pentru a opri o politica profund incompetentă și falimentară pentru România a guvernului Dăncila.

Am auzit înainte acestei moțiuni tot felul de teorii, legate între ele pe fond de ideea că oamenii de rând nu înțeleg așa de bine ce lucruri bune fac unii politicieni.

Am auzit inclusiv teoria vehiculată că e vina opoziției dacă nu trece această moțiune, că opoziția nu știe să negocieze, că nu înțelege cum se fac lucrurile mari în țara asta. Au circulat inclusiv ipoteze că mai bine fără moțiune decât sa fie înfrântă opoziția la vot, că dacă nu trece moțiunea iese premierul întărit.

Premierul ar putea ieși întărit, în cel mai fericit caz, în partidulețul în devenire numit PSD, dar în niciun caz în urma acestei moțiuni premierul nu va ieși mai competent și mai hotărât să facă lucruri bune pentru România.

Poate doar mai capabil să-și perpetueze pârghiile de putere și acces la resursa publică în interes partizan. Atât.

Ca să fie clar, nu există un lucru mai mare pentru țară și pentru oameni decât să fii transparent și corect cu ei, să le urmărești interesul și să le explici EXACT ce poți să faci pe fond pentru ei.

Opoziția unită și matură a făcut exact ce era obligată să facă prin votul din 26 mai: să folosească cel mai important instrument de sancțiune politică împotriva unui guvern, pentru a trimite guvernul Dăncilă acasă.

Orice altă decizie ar fi fost o manevră politică în interes strict electoral, în scop meschin de partid, punând România între paranteze.

Sunt voci care spun că a lua locul PSD la guvernare e sinucidere politică. IAR răspunsul nostru este: și dacă nu o faci, cine e mai ticălos? PSD care nu vrea să plece și jecmănește România sau opoziția care s-ar preocupa de profitul electoral?

De aceea, v-o spunem foarte răspicat de la acest microfon. Oricând dintre cei care și-au asumat moțiunea de cenzură putem oferi României un guvern care în următoarea perioadă:

• – Să nu plătească dobânzi de 15 mld. de lei la datoria publică, echivalentul a 900 de kilometri de autostrada la șes;
  • – Un guvern care să pună ordine în fondurile europene și să le transforme în principala resursă de dezvoltare, concomitent cu investițiile publice;
  • – Un guvern care să facă legal studiile pentru demararea construcțiilor de autostradă și să FOLOSEASCĂ banii europeni puși la dispoziție;
  • – Un guvern care împreună cu Parlamentul să rezolve votul prin corespondență, să corecteze legislația pe justitie, să diminueze abandonul școlar și analfabetismul funcțional, inechitatea între salariați.

Probabil vom primi răspunsul că, odată cu dispariția politică a lui Liviu Dragnea, și PSD și ALDE s-au rebotezat și au devenit neprihăniți și știutori de carte. Guvernul apretat Viorica Dăncilă.

NIMIC mai fals, pentru că tot:

• – Dl. Oprișan împarte resursa publică în interesul baronilor locali;
  • – Tot doamna Andronescu politizează instituțiile de învățământ cu evaluări falsificate în scop direct partizan;
  • – Tot domnul Iordache gestionează agenda legislativă cu învârteli în favoarea infractorilor;
  • – Tot domnul Meleșcanu rămâne apărătorul drepturilor fundamentale ale românilor din străinatate;
  • – Tot domnul Teodorovici va gestiona cel mai mare jaf din istoria post-decembristă, prin suveica financiară pe care o intitulați Fondul Suveran de Investiții, care nu este altceva decât o modalitate de a privatiza pe șest și pe bani puțini companii strategice pentru România;
  • – Tot Carmen Dan ar rămâne la cârma ministerului represiunii naționale, oferind informații false și folosind armele din subordine pentru reprimarea oamenilor de bună credință care nu au altă vină decât că refuză PSD-izarea României după modelul brevetat la Teleorman;
  • – Tot celebrul procuror politic de la secția de investigare a magistraților va înclina balanța la Curtea Constituțională;
  • – Tot veți pune mâna nesătulă pe BNR, TVR, DNA, Parchetul General, Înalta Curte de Casație.

Cât despre doamna Dancila, cu siguranță va rămâne aceeași: cu false pusee de independență, dar total dependentă de frăția baronilor și apărătorilor corupților.

În ce țară un premier care recunoaște abia acum că nu a avut niciun cuvânt de spus la alcătuirea bugetului României pe anul în curs ar mai rămâne vreo secundă în funcție? Sau ar mai primi susținere în interiorul partidului de care aparține?

Acestea fiind spuse, nimeni serios și responsabil nu ne-ar ierta dacă nu am încerca măcar să dăm acest guvern afară de la guvernare!

Nimeni nu ne-ar putea ierta dacă am face calcule politice meschine când țara este îngenuncheată și românii sunt confruntați zilnic cu dilema dacă să mai rămână în țară sau nu, dacă mai merită să încerce sau nu.

Realitatea esta că românii au inițiat această moțiune de cenzură în 26 mai, iar Partidul Național Liberal și colegii din opoziție s-au angajat să transpună în realitate voința poporului. Acesta a fost votul obținut din partea cetățenilor acestei țări.

Jumătate dintre alegători s-au prezentat la vot și au smuls coaliției PSD-ALDE falsa legitimitate pe care a invocat-o în ultimii 2 ani și jumătate.

Noi, semnatarii acestei moțiuni, astăzi punem în aplicare mandatul dat de oameni în 26 mai, în sensul îndepărtării de la guvernare a PSD și al asumării, dincolo de orgolii politice, a reconstrucției responsabile a României.

Vă îndemnăm să dați curs moțiunii de cenzură, să votați în favoarea acesteia. În caz contrar, vă faceți responsabili de anularea rolului constituțional al instituției Parlamentului, forul reprezentativ suprem al poporului român. Prin votul dumneavoastră pentru adoptarea moțiunii de cenzură arătați faptul că nu negați votul exprimat de oameni și că înțelegeți gravitatea acestui moment. Un vot împotrivă înseamnă un vot împotriva mandatului pe care îl dețineți, împotriva românilor, împotriva democrației.