Raluca Turcan – Test grilă la evaluări înseamnă note umflate!

Partidul Național Liberal > Noutăți > Raluca Turcan – Test grilă la evaluări înseamnă note umflate!

 

Raluca Turcan, liderul deputaților PNL: Test grilă la evaluări înseamnă note umflate!

Solicit în mod oficial dezbatere publică și anularea deciziei de a aplica teste grilă la examenele din primăvara anului viitor!

Ministerul Educației provoacă haos, scandal și îngrijorare în rândul elevilor, profesorilor și al părinților.

Propunerea de a introduce noi teste grilă la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională din 2019 este făcută fără nicio dezbatere publică, fără o fundamentare științifică și fără un studiu de impact. În plus, nu este permis să schimbi modalitatea de examinare cu câteva luni înaintea evaluării. Orice examen trebuie să decurgă din modul de predare la clasă și tipul de evaluare cu care au fost obișnuiți elevii.

Singura rațiune pentru care s-a făcut această propunere este creșterea promovabilității și a mediei finale într-un mod artificial.

Ministerul premeditează manipularea elevilor și părinților că au mai multe cunoștințe, că au mai multe șanse în viață cu o diplomă umflată în mod artificial!

Prin noile teste grilă se va produce o uriașă discriminare elevilor foarte buni, iar munca profesorilor performanți se va pierde în mulțimea de note mărite artificial.

Solicit în mod oficial ca această propunere să nu se aplice pentru examenele din primăvara anului viitor. Premierul trebuie să desemneze un nou ministru al Educației care să se ocupe la modul real de creșterea calității educației românești!