Raluca Turcan: Propunerile PNL pentru începutul acestei sesiuni parlamentare

Partidul Național Liberal > Noutăți > Raluca Turcan: Propunerile PNL pentru începutul acestei sesiuni parlamentare

• Am solicitat audierea Prim-ministrului Viorica Dăncilă la ”Ora Guvernului”. Viorica Dăncilă trebuie să dea explicații despre reprimarea protestelor și violențele Jandarmeriei împotriva protestatarilor pașnici din 10 august.

• Am depus, împreună cu parlamentarii PMP, o solicitare pentru constituirea unei comisii de anchetă pentru investigarea dezastrului economic provocat de pesta porcina! Din cauza incompetenței Guvernului PSD-ALDE vor falimenta sute de firme și mii de angajați care depind de această industrie își vor pierde locul de muncă.

• Am solicitat crearea unei comisii de anchetă, împreună cu parlamentarii USR, pentru aflarea adevărului privind reprimarea protestelor din 10 august. Românii trebuie să afle la comanda cui au fost bătuți și gazați sute de tineri pașnici. Responsabilii trebuie să fie trași la răspundere.

• Depunem plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea care a încălcat atribuțiile pe care le are în calitatea domniei sale de președinte al Camerei Deputaților. Regulamentul spune foarte clar, o sesiune extraordinară poate fi convocată și de o treime din numărul deputaților. Partidul Național Liberal, împreună cu alți colegi din Parlament, a depus o solicitare pentru o sesiune extraordinară în luna august, iar Liviu Dragnea a încălcat legea și nu a convocat-o. L. Dragnea consideră că Parlamentul este o altă jucărie de care dispune cum vrea și că legea este, pentru el, opțională, nu obligatorie.

• Depunem Moțiune simplă împotriva Ministrului Carmen Dan. Intervenția jandarmilor s-a făcut într-un mod abuziv și ilegal, iar Carmen Dan trebuie să primească un vot de blam din partea Parlamentului.

Raluca Turcan,

Liderul grupului parlamentar al PNL