Raluca Turcan: Ministrul Carmen Dan are pe mâini sângele oamenilor gazați și loviți cu brutalitate pe 10 august în Piața Victoriei.

Partidul Național Liberal > Noutăți > Raluca Turcan: Ministrul Carmen Dan are pe mâini sângele oamenilor gazați și loviți cu brutalitate pe 10 august în Piața Victoriei.

Un om a murit, peste 500 de persoane, între care bătrâni, femei și copii, au fost rănite. Sute de persoane se află și acum sub tratament.

Pe 10 august, doamna Carmen Dan, s-a aflat la pupitrul de comandă al celei mai grave acțiuni de reprimare a drepturilor cetățenești de după mineriadele din anii 90. Pentru acest lucru, dar și pentru acțiunile ulterioare de îngreunare a anchetei, Carmen Dan, trebuie să plătească!

Există toate argumentele să afirmăm că 10 august a fost o represiune premeditată, atent planificată, comandată de Carmen Dan. și de Liviu Dragnea, coordonată chiar de ministrul de interne, din sediul ministerului și pusă în aplicare prin persoane fidele din Ministerul Afacerilor Interne. În plan european, prejudiciile pentru România sunt uriașe.

Tot ministerul de Interne știa despre – și acum citez dintr-un raport MAI din 2011 devenit public, – “rețeaua infracțională de la Teleorman” – am încheiat citatul. Peste ani, Ministerul de Interne a ajuns să fie căpușat de clanul de la Teleorman.

Sunt deja foarte multe încălcări ale legii semnalate pe diverse canale atât de colegi ai ministrului Dan din PSD cât și de personal MAI.

Au cauzat prejudicii uriașe de imagine pentru o instituție a onoarei și legalității, pe care au împins-o în siajul unei agende a infractorilor, interesați de albirea propriilor dosare, ștergerea urmelor și reprimarea drepturilor cetățenești.

Aceste dovezi nu vor mai putea fi ascunse. Iar rapoartele pe care le clasifică în mod ilegal ca să îngreuneze ancheta nu vor rămâne clasificate la nesfârșit. Nu vor putea fi ascunse nici informațiile și dovezile privind accesul ministrului ilegal la comunicații private.

Adresez invitația tuturor colegilor să voteze moțiunea depusă, ca un gest ferm al Parlamentului României împotriva acțiunilor ilegale, specifice poliției politice, de care doamna Carmen Dan este vinovată. Sutele de răniți din Piața Victoriei, milioanele de români din țară și străinătate îngroziți de brutalitatea represiunii, așteaptă acest gest ferm, de responsabilitate politică, din partea Parlamentului României.

Vezi motiunea aici

Raluca Turcan,

Liderul grupului parlamentar al PNL