Partidul Național Liberal > Noutăți > Raluca Turcan: Magistrații CCR nu trebuie să se lase intimidați de atacurile condamnatului penal Liviu Dragnea. decizia pe care întreaga opinie publică o așteaptă are o miză imensă pentru România

Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan Ffce apel către Curtea Constituțională să suspende procedura de judecată a cererii depuse de Florin Iordache care vizează completurile de 3 judecători (Dosarul nr.642E/2019) până la soluționarea sesizării de neconstituționalitate înaintate de PNL în ceea ce privește art. 35 alin. (1)-(3) din Regulamentul Camerei Deputaților.

În sesizarea pe care am înaintat-o Curții Constituționale, am arătat că normele în temeiul cărora Florin Iordache a depus cererea încalcă atât prevederile Legii fundamentale, cât și Decizia Curții Constituționale nr. 45/1994„, se arată in comunicatul transmis de deputatul liberal.

Din punct de vedere juridic, o eventuală decizie a Curții Constituționale pe problema completului de 3 judecători pronunțată anterior judecării sesizării noastre poate crea aparența existenței unui viciu de neconstituționalitate asupra căruia Curtea a refuzat să se pronunțe!

Magistrații Curții Constituționale nu trebuie să se lase intimidați de atacurile furibunde în stil interlop ale condamnatului penal Liviu Dragnea. Decizia pe care întreaga opinie publică o așteaptă are o miză imensă pentru România. De ea depinde nu numai dosarul unui condamnat aflat încă într-o înaltă funcție publică în stat, ci și soliditatea justiției, angajamentul României de a lupta împotriva corupției și parcursul european al țării. a mai transmis Raluca Turcan.