Partidul Național Liberal > Noutăți > PSD-ALDE folosește în mod ticălos majorarea alocațiilor pentru copii în războiul politic cu Opoziția

Liviu Dragnea, un monstru de cinism! Iată #dovada faptului că PSD-ALDE folosește în mod ticălos majorarea alocațiilor pentru copii, pedepsindu-i pe beneficiari, doar pentru că are un război politic cu Opoziția.

PNL a reușit în 14 februarie să impună în Parlament amendamentul care asigură sumele necesare pentru majorarea alocației pentru copii la 150 de lei, de la 1 martie. Parlamentarii PSD-ALDE au votat împotrivă și au făcut tot posibilul să blocheze amendamentul PNL. În zadar.

În 15 februarie, sub presiune publică, Guvernul anunță un proiect de Ordonanță de Urgență care să operaționalizeze decizia Parlamentului. Proiectul prevede că majorarea se aplică de la 1 martie! Și azi pe site-ul Ministerului Muncii apare proiectul inițial al OUG.

În 19 februarie Guvernul adoptă OUG 9/2019, dar decide să NU se mai aplice majorarea de la 1 martie, ci începând cu luna următoare intrării în vigoare a bugetului de stat. Guvernul PSD-ALDE nu oferă nicio justificare pentru această decizie de a lega majorarea alocațiilor de promulgarea bugetului de stat.

Printr-un politicianism cinic, PSD-ALDE în frunte cu Liviu Dragnea încearcă să arunce vina pentru faptul că nu majorează alocațiile în cârca președintelui Klaus Iohannis, cel care a sesizat legea bugetului de stat la CCR pentru date falsificate.

În realitate, avem dovada faptului că majorarea alocațiilor nu este legată, așa cum a făcut PSD-ALDE prin Ordonanță de Urgență, de promovarea legilor bugetare.

În 2015, când tot în urma amendamentului PNL au fost dublate alocațiile, majorarea a intrat în vigoare de la 1 iunie 2015. Plata aferentă lunii iunie s-a realizat în luna iulie, iar prima rectificare bugetară a intrat în vigoare abia în 3 august 2015.

În ianuarie 2019 indemnizațiile parlamentarilor au crescut, în ciuda faptului că legea bugetului de stat pe 2019 nu este încă în vigoare!

Chiar și în logica invocată de PSD, în cazul aplicării majorării alocațiilor de la 1 martie, plata acestora se va realiza în luna aprilie pentru luna martie, deci atunci când cel mai probabil bugetul de stat se va afla în vigoare.

Cerem PSD-ALDE să voteze în această săptămână proiectul de lege al PNL care operaționalizează majorarea alocațiilor de la 1 martie. Iar dacă doresc să-și repare singuri greșeala să adopte o nouă Ordonanță de Urgență, care să corecteze OUG 9/2019.

Aici anunțul inițial al Guvernului în cazul OUG pe alocații:

Comunicatul de presă al Ministerului Muncii: aici

Proiectul Ordonanței de Urgență referitoare la alocații: aici