Partidul Național Liberal > Noutăți > Președintele PNL, Ludovic Orban, și Raluca Turcan, liderul deputaților PNL – declarații la finalul reuniunii Biroului Executiv:

Ludovic Orban, președintele PNL, și Raluca Turcan, liderul deputaților PNL, declarații la finalul reuniunii Biroului Executiv:

↗️ În cadrul reuniunii de astăzi a Biroului Executiv am analizat proiectul de Lege a bugetului de stat pe anul 2019, pentru a stabili strategia Partidului Național Liberal față de Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.
Din capul locului, revin cu afirmația clară că acest buget este science fiction, un buget mincinos, un buget care este clădit pe nisip și care nu are un fundament solid.

❗️ Bugetul este construit pe niște indicatori care sunt scoși din burtă și care sunt în conflict total cu realitatea și anume: creșterea economică de 5,5% este o poveste de-a baronului Munchhausen. Toate instituțiile internaționale au evaluat creșterea economică pe 2019 la sub 4%, iar în condițiile OUG 114, previziunea noastră este că această creșetere economică nu va depăși 3,5%.

❗️ De asemenea, estimarea ratei inflației la 2,8% este o minciună gogonată, pentru că anul trecut rata anualizată a inflației a fost 4,6% și este imposibil în condițiile așteptatului puseu inflaționist provocat de căderea dramatică a leului în raport cu euro și de consecințele asupra prețului energiei a prevederilor din OUG 114 care suprataxează companiile din energie.