PNL consolidează parteneriatul cu Andrei Năstase pentru un parcurs european

Partidul Național Liberal > Noutăți > PNL consolidează parteneriatul cu Andrei Năstase pentru un parcurs european

Cu 3 săptămâni înaintea alegerilor din Republica Moldova, Partidul Național Liberal consolidează parteneriatul cu Andrei Năstase, care alături de Maia Sandu reprezintă șansa Moldovei pentru un parcurs european.

Costel Alexe, președintele #PNL Iași:

„Consilierii locali ai #PNLIasi au votat cu bucurie oferirea titlului de CETĂŢEAN de ONOARE al Oraşului IAȘI Domnului Andrei Nastase, primarul ales al municipiului Chișinău, lider al societății civile și al opoziției pro-europene din Republica Moldova. Andrei Nastase este un prieten desăvârșit si un partener loial al #PNL!

Andrei Năstase este un nume de referință în societatea de pe ambele maluri ale Prutului și ceea ce îl caracterizează cel mai mult ca om politic de o responsabilitate majoră este concentrat într-o formulă extrem de laconică: „valorile naționale nu se negociază!” Așa zice și așa îi este și fapta.

Andrei Năstase este primarul ales al municipiului Chișinău, dar în premieră europeană guvernarea a invalidat alegerile locale libere și corecte și i-a refuzat mandatul. A făcut-o din frica față de vehemența cu care Andrei Năstase luptă împotriva corupției, a mafiei imobiliare din Chișinău și a exceselor antidemocratice.

În cadrul campaniei sale pentru primărie, inițiată cu binecuvântarea starestarețului-arhimandrit al Putnei, Andrei Năstase a vizitat cele mai frumoase și moderne orașe din România, făcându-și o priotitate din stabilirea unor relații puternice, de durată cu acestea: Oradea, Cluj, Timișoara și, evident Iași, orașul lui de suflet. Au fost puse la cale proiecte de modernizare, care să fie elaborate și implementate de echipe comune de specialiști de pe ambele maluri ale Prutului. „Eu nu renunț la proiectele prin care orașele noastre ar face unirea prin modernizare și prosperare a cetățenilor”- spune Andrei Năstase.

Andrei Năstase este fondatorul Platformei Civice Demnitate și Adevăr și președinte al Consiliului Marii Adunări Naționale, ales în septembrie 2015 de peste 100 000 de oameni, format din personalități notorii ale societății civile pentru a gestiona strategic și pașnic mișcarea protestatară din acea perioadă și până azi. Protestele masive ale Platformei DA au fost îndreptate împotriva regimului politic oligarhic de sorginte post-comunistă din țară.

În Decembrie, 2015, Andrei Năstase este ales președinte al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” (Platforma DA), alternativă politică pro-europeană constituită prin votul popular al mișcării protestatare anticorupție din 2015, organizată de Platforma Civică Demnitate și Adevăr.

De o energie inepuizabilă, cu un crez puternic și dragoste de țară nestrămutată, Andrei Năstase nu a știut niciodată să renunțe la valorile sale, punându-le în față pe cele naționale, care l-au motivat să se arunce fără teamă în luptă pentru a scoate Republica Moldova din captivitatea oligarhică. În 2016, Andrei Năstase candidează la funcția de președinte al Republicii Moldova. Deși perfect conștient că are șanse mari de a învinge, Andrei Năstase se retrage din cursă voluntar în favoarea unui candidat pro-european cotat electoral în mod egal, pentru a nu admite dispersarea votului și capturarea totală a țării de către forțele antipopulare, pro-ruse, un gest unic, fără precedent în istoria Republicii Moldovei, dar și a României, calificat ca un început al nașterii unei clase politice noi, mature și responsabile. „Noi nu facem politică, ci facem istorie” este sloganul său de care se conduce, ghidând și colegii săi spre înțelegerea profundă a deciziilor sale.

Andrei Năstase primește în 2016 Premiul de Excelență din partea Asociației Pro Democrația pentru contribuția sa remarcabilă în sprijinirea democrației, transparenței și a valorilor europene moderne în Moldova.

Andrei Năstase este apărător al drepturilor omului, luptător împotriva corupției, cunoscut pentru câștigarea în instanțele naționale și internaționale a unor dosare de rezonanță, cât și pentru deconspirarea mai multor fraude și scheme de corupție la nivel înalt, printre care operațiunea de spălare a zeci de miliarde de dolari ale mafiei rusești prin intermediul sistemelor judecătoresc și financiar din Moldova.

Andrei Năstase și-a făcut studiile la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, luându-și licența în drept și întotdeauna se întoarce în orașul său de suflet (așa numește Domnia Sa municipiul nostru) de câte ori are posibilitatea, participând da evenimente culturale, politice, mereu preocupat de crearea punților relaționale veritabile între inimile românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

O incursiune succintă în activitatea sa profesională, academică și politică ar scoate în evidență următoarele:

Dec 2015 – prezent Președinte ales al Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Moldova. Platforma DA a provenit ca alternativă politică pro-europeană în urma votului popular din timpul mișcării protestatare anticorupție din 2015. Din 2017, Platforma DA a devenit în cel mai scurt timp membră a Partidului Popular European – cea mai influentă familie politică din Europa.

Sep 2015 – prezent Președinte ales al Consiliului Marii Adunări Naționale (CMAN), un grup civic format din personalități notorii din Republica Moldova pentru a gestiona strategic și pașnic mișcarea protestatară din acea perioadă.

Nov. 2015 – prezent Președinte ales al Grupului de Inițiativă pentru Referendumul Republican din 2015, pentru modificarea Constituției cu privire la alegerea și demiterea președintelui direct de popor, reducerea numărului de deputați și a imunității parlamentare. S-au colectat patru seturi a câte 405.000 de semnături.

Andrei Năstase e fost procuror, avocat, lector universitar, șef de catedră. Este căsătorit și are trei copii.

Pe parcursul impresionantei sale activităţi Andrei Năstase a demonstrat că este purtătorul stindardului unei clase politice noi, care, cu siguranță va transforma relațiile dintre România și Republica Moldova în relații veritabile, cu efecte benefice, vizibile și mult așteptate de către toți românii.

Este o onoare pentru PNL ca premierul sau loial si luptător din Republica Molodva este de astazi Ieșean!

Felicitări, dragul nostru prieten!”