Pavel Popescu – Eroul pietreanului care a ars în explozie

Partidul Național Liberal > Noutăți > Pavel Popescu – Eroul pietreanului care a ars în explozie

Alexandru, tânărul care a fost rănit grav în urma unui incendiu produs miercuri într-un bloc de locuinţe din Piatra Neamţ, a fost transferat la un spital din Belgia, dar numai după intervenţia deputatului liberal Pavel Popescu.

Un funcționar din Guvernul României a refuzat dimineață să facă plata către spitalul din Belgia unde trebuia transferat de urgenţă tânărul care avea arsuri pe 75% din suprafaţa corpului şi arsuri ale căilor aeriene.
A fost nevoie ca primul ministru să intervină în relaţia directă cu un funcţionar și asta doar pentru că deputatul Pavel Popescu nu s-a dat bătut în lupta cu un sistem birocratic defect și a ales să facă tot ceea ce este omenește posibil pentru a salva o viață.

Guvernul PSD nu are capacitatea de a controla şi de a eficientiza autorităţile din subordine. Nu este normal ca, în situaţii de viaţă sau de moarte, relaţia dintre cetăţeni (CONTRIBUABIL/BENEFICIAR/CLIENT) şi funcţionari (reprezentanţi ai unor INSTITUȚII) să fie intermediată/negociată de un deputat, un ministru şi chiar de către primul-ministru.
Instituţiile există şi lucrează pentru interesul cetăţenilor!

↗️Pavel Popescu, deputat PNL: ”Mă aflu în clădirea Guvernului. Am venit la doamna Dăncilă pentru a o ruga să dea un telefon către un funcționar care a refuzat să facă o plată pentru pacientul care trebuia să fie transportat astăzi dimineață. M-am dus peste biroul primului ministru, în Guvernul României, pentru că astăzi, un funcționar poate să stea în calea vieții unui om.
Am plecat de la doamna Dăncilă care i-a dat mână liberă doamnei ministru Pintea, care plângea pe coridor, că n-a dormit toată noaptea din cauza birocrației și a funcționarilor din România”.

↗️Ulterior, o aeronavă a MAPN a ajuns la Iaşi pentru a-l prelua pe tânărul rănit, iar aceasta a şi decolat, joi seară, spre Charleroi, Belgia.

↗️Reamintim că deputatul liberal Pavel Popescu, alături de colegul său Dan Vîlceanu, preşedintele PNL Gorj, au mai reuşit în luna iulie să transfere în Belgia doi mineri răniţi la Cariera Pinoasa, cu arsuri de peste 40%, respectiv, 60% din suprafaţa corpului.

*Sursa foto: Stiri-Neamt.ro