Partidul Național Liberal > Noutăți > Oamenii de afaceri din Vâlcea, invitaţi la o dezbatere de Comisia Economică PNL pe tema “Provocări şi soluţii pentru Mediul de Afaceri şi Turism”

Comisia Naţională pentru Economie, Mediul de Afaceri, Energie şi Turism din cadrul PNL, a organizat marţi, 17 iulie 2018, începând cu ora 18:00, în Sala de conferinţe a Hotelului Simfonia din Râmnicu Vâlcea, o dezbatere adresată oamenilor de afaceri din judeţul Vâlcea, cu tema „Provocări şi soluţii pentru Mediul de Afaceri şi Turism”. Schema de minimis MICROINDUSTRIALIZARE 2018, Schema de minimis START UP NATION 2018, Soluţii pentru simplificarea mediului de afaceri, Informare privind posibilitatea de creştere a competenţelor managerilor şi antreprenorilor din regiunea S-V Oltenia, au fost doar câteva subiecte pe care invitaţii, Marian Voicu, Hildegard Brandl și Maria Moța le-au supus discuţiilor participanților.

“A fost o întâlnire benefică pentru cei peste 60 de oameni de afaceri vâlceni, care au onorat invitația noastră. Ne-am bucurat de prezența reprezentanților din toate domeniile de activitate, astfel încât am putut creiona o imagine de ansamblu completă, care să includă atât inventarierea problemelor, cât și posibilitățile aplicării soluțiilor propuse. Principala problemă, indiferent de domeniul de activitate, rămâne însă forța de muncă, iar concluzia a fost că dezvoltarea modelului de învățământ dual, prin abordarea în sistemul de educație a unei metodologii, astfel încât resursa umană să aibă o abordare de tip antreprenorial cu accent pe creativitate și inovare, reprezintă o cale de rezolvare. Pentru mediul de afaceri, accesul la informație este vital. Prin demersul nostru am încercat să facilităm acest aspect, manifestându-ne, în același timp, disponibilitatea pentru dialog și preluarea propunerilor venite din partea lor. Pentru că întâlnirea s-a bucurat de succes, vom încerca să organizăm o altă dezbatere până la sfârșitul acestui an”, a conchis senatorul Romulus Bulacu, preşedinte al Comisiei Naționale pentru Economie, Energie, Mediu de afaceri și Turism.