alina gorghiu

Sorin Dan Moldovan: 9 mai – Ziua Europei!

COMUNICAT DE PRESĂ

Lideri vizionari au inspirat crearea Uniunii Europene în care trăim astăzi. Konrad Adenauer și Robert Schuman sau Winston Churchill, au avut puterea să nu se uite în spate la trecutul ce îi separă, căci ei au ales să privească spre viitorul ce îi unea. Părinții fondatori au fost un grup de oameni cu același ideal: o Europă unită, pașnică și prosperă.

Trebuie să le mulțumim bunicilor și părinților noștri pentru proiectul Uniunii Europene. Ei au făcut ce au știut mai bine, iar acum este rândul nostru.

Este de datoria noastră, a tinerilor, să continuăm și să îmbunătățim proiectul Uniunii Europene. Să promovăm, generațiilor viitoare, valorile Uniunii Europene precum demnitatea umană, libertatea, democrația, statul de drept și drepturile omului.

Uniunea Europeană nu este perfectă, dar obiectivele și valorile pe care le reprezintă ne ajută să ne consolidăm și să ținem piept problemelor care apar. Acest proiect a adus pacea pe bătrânul continent și sper ca și generațiile viitoare să se bucure de ea, așa cum facem noi de 73 de ani.

Tot pe 9 mai, dar în anul 1877, sesiunea extraordinară a Adunării Deputaţilor a proclamat independenţa de stat a României. Un fapt istoric foarte important pentru țara noastră, însă astăzi am decis să scriu despre Uniunea Europeană fiindcă Uniunea Europeană este despre viitorul nostru și al generațiilor ce vor urma.

Sorin Dan Moldovan,

Deputat PNL