alina gorghiu

Raluca Turcan: Solicit Avocatului Poporului să conteste la CCR ultima ordonanță adoptată de Guvern referitoare la suportarea de către stat sau angajator a contribuțiilor care diminuează salariile!

Să nu uităm:

Mutarea contribuțiilor a fost anunțată ca o măsură de creștere a veniturilor.

Acum, guvernanții incompetenți, au ajuns să se bucure că au găsit soluția magică să nu mai scadă veniturile pentru anumite categorii.

Victimele ultimei decizii sunt angajatorii care sunt loviți direct în plex, pentru că ei plăteau deja partea lor de contribuții pentru fiecare angajat. De ieri, au o povară fiscală suplimentară.

Soluțiile corecte, pe care noi le propunem, sunt următoarele:

a) Respingerea O.G. nr. 4/2017 în Parlament, ordonanța care a creat prima discriminare între angajații part-time și cei cu normă întreagă;

b) Respingerea O.U.G. nr. 79/2017 în Parlament, ordonanța prin care se trec o parte din contribuțiile sociale de la angajator la angajat;

c) Respingerea O.U.G. nr. 82/2017 în Parlament, ordonanța care încalcă dreptul la pensie. Conform CEDO dreptul la pensie reprezintă un bun care intră în sfera de protecție a dreptului de proprietate. Este vorba de OUG prin care s-a redus contribuția la pilonul II de pensii, la valoarea de 3,75% și care încalcă obligația ca această contribuție la pilonul II să fie de 6%, începând cu data de 1 Ianuarie 2017.

d) Respingerea O.U.G. 60/2017 privind suprataxarea neangajării persoanelor cu dizabilități;

În felul acesta putem reveni la o situație de echilibru fiscal pe care să putem opera restructurări profunde ale aparatului de stat, să facem economii, să obținem venituri suplimentare și să-i stimulăm pe agenții economici să investească.

Guvernul Dăncilă a venit cu o nouă cârpeală. Ordonanța de urgență vine cu o inechitate în plus și apare o nouă presiune pe angajatori, care aveau deja partea lor de contribuții pentru fiecare angajat.

Pentru a-și acoperi incompetența la nivel de guvernare PSD-ALDE creează conflicte, tensiuni și poveri inutile!

O ordonanță de urgență care creează inechități și diferențe de tratament între români este vădit neconstituțională!

Avocatului Poporului trebuie, așadar să sesizeze de îndată această ordonanță de urgență la Curtea Constituțională.

În felul acesta să nu se mai permită Guvernului Dragnea-Tăriceanu-Dăncilă să guverneze din greșeală în greșeală! Există și confirmarea ministrului justiției că această ordonanță de urgență ar putea fi neconstituțională.

Un ministru din propriul Guvern a observat că nu poți repara o greșeală cu o altă greșeală, prin discriminări.

Raluca Turcan,

Prim-vicepreședinte PNL