alina gorghiu

Raluca Turcan: În continuare PSD și instituțiile statului lucrează exclusiv pentru agenda personală a lui Liviu Dragnea.

Sunt două fronturi de atac:

(1) Să nu ajungă să fie condamnat și să facă pușcărie și

(2) În cazul în care ajunge să primească condamnare – să scape mai ușor.

În sensul acesta, (1) identifică conflicte instituționale între diferite instituții ale statului și (2) slăbește legislația pe justiție.

Liviu Dragnea urmărește, prin sesizarea CCR de conflict între Parlament și Ministerul Public, albirea condamnării în prima instanță. Pentru că se află într-un conflict de interese, și-a lăsat slujitorul credincios să fie Președinte de Camera Deputaților pentru o zi.

Parlamentul României a fost folosit pentru persoana fizică Liviu Dragnea, într-un mod netransparent și abuziv, în stil OUG 13. Aceleași personaje fac tot posibilul să spele dosarele de corupție ale lui Liviu Dragnea. Florin Iordache a sesizat Curtea Constituțională cu privire la un așa-zis conflict juridic între Parlament și Ministerul Public (cu privire la protocolul dintre Parchetul General și SRI din 2016).

Sunt mari suspiciuni că demersul lui Florin Iordache vine în linia demersurilor deja iraționale ale lui lui Liviu Dragnea de a scăpa de condamnarea în prima instanță.

Cu puțin timp înainte, premierul Viorica Dăncilă sesizase Curtea Constituțională cu privire la un alt așa-zis conflict juridic între Guvern și Înalta Curte de Justiție și Casație cu privire la formarea completelor de cinci judecători. O sesizare care vine fățiș în interesul lui Liviu Dragnea.

Parlamentul s-a trezit ieri implicat într-un așa-zis conflict de natură juridică fără măcar să fie informat. Noi, parlamentarii, aflăm din presă despre aceste demersuri care implică instituția Parlamentului.

Liviu Dragnea confiscă, așadar, instituțiile statului: Guvernul, Parlamentul și le folosește într-un asalt disperat împotriva Justiției, în propriul interes.

România nu este proprietatea lui Liviu Dragnea!

Ceea ce se întâmplă acum confirmă necesitatea demersului inițiat de PNL privind demiterea lui Liviu Dragnea de la Președinția Camerei Deputaților. Atragem atenția parlamentarilor puterii care au o brumă de rațiune că timpul trece, instituțiile statului slăbesc și România se îndepărtează de la drumul democratic pe care a intrat. Ar fi de o gravitate absolută ca Președintele Camerei Deputaților să fie condamnat cu executare, dacă se păstrează sentința din instanța de fond, iar cu această funcție în stat să intre în detenție. E un risc de a face înconjurul globului, de a face România de rușine, cu o astfel de știre.

Raluca Turcan,

Prim-vicepreședinte PNL