alina gorghiu

PNL București

Conferința de presă susținută de senatorul PNL de București Florin Cîțu, vicepreședintele PNL București, Ciprin Ciucu și de consilierul general din cadru CGMB, Cătălin Deaconescu:

• Liviu Dragnea își bate joc de români de 12 luni, programul de guvernare al PSD a fost doar o farsă! PSD a promis în campanie electorală autonomie autorităților locale în ceea ce privește veniturile, lucru care nu s-a întâmplat! Reducerile veniturilor autorităților locale, prin noul Cod Fiscal, vor afecta- în primul rând- investițiile, iar primăriile vor fi obligate, în lipsa unor venituri substanțiale la bugetele lor, să crească taxele locale.

• În București, administrațiile locale vor pierde după aprobarea noului Cod Fiscal peste 440 de milioane de euro, blocându-se astfel toate proiectele de dezvoltare și reabilitare a infrastructurii din București. De exemplu, spitalul Metropolitan din București anunțat de Gabriela Firea în campania electorală va rămâne- în condițiile acestea- doar pe hârtie, pentru că administrația locală va trebui să investească circa 300 de milioane de euro, bani care nu vor veni din cauza reducerii bugetului local cu peste 440 de milioane de euro.

• PNL face apel la toți parlamentarii să susțină moțiunea de cenzură a PNL pentru a putea opri, astfel, o guvernare dezastruoasă care împiedică dezvoltarea țării.