alina gorghiu

Moţiune de cenzură împotriva Guvernului PSDragnea – Tudose

Declarații la finalul reuniunii Biroului Executiv:

• Conducerea PNL, împreună cu grupurile parlamentare, au decis în unanimitate depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului PSDragnea – Tudose.

• Ordonanța care a răvășit sistemul fiscal din România, care pune în pericol dezvoltarea economică, care creează un haos în toate domeniile, care reprezintă un atac împotriva mediului de afaceri și împotriva angajaților atât din sectorul privat, cât și din sectorul public, alături de înrăutățirea dramatică a tuturor indicatorilor economici, toate stau la baza acestei moțiuni de cenzură.

• Am luat decizia de a constitui trei grupuri de lucru care vor pregăti negocierile politice și acțiunile de stradă ale PNL.

• PNL deschide discuții cu toate partidele parlamentare și cu toate grupurile politice, mai puțin cu PSD, pentru a obține sprijin pentru adoptarea moțiunii de cenzură.

• Vor fi demarate ample discuții cu toate grupurile organizate din societatea civilă, patronate, sindicate, asociații profesionale, pentru mobilizarea tuturor celor care sunt afectați negativ de această Ordonanță și de guvernarea catastrofală a PSD.

• PNL va demara o amplă campanie de informare a cetățenilor pentru a crea o presiune socială asupra parlamentarilor pentru votarea moțiunii de cenzură.

• Am stabilit un calendar de evenimente care vor fi organizate de PNL pentru susținerea acestei moțiuni.