alina gorghiu

Ludovic Orban: Victoria de azi nu este victoria mea, este victoria PNL

Ludovic Orban, ales preşedinte al PNL, a afirmat, sâmbătă, la finalul Congresului, că încrederea liberalilor îl onorează, şi a precizat că nu este victoria lui, ci a partidului.

"Dragi prieteni liberali, vă mulţumesc pentru încrederea acordată, este o încredere care mă onorează şi mă obligă. De astăzi, pentru mine, viaţa este mult mai grea, mai dificilă, port pe umeri o răspundere uriaşă, de a transforma PNL în forţa politică de care are nevoie România. Victoria de azi nu este victoria mea, este victoria PNL şi conţine germenii viitoarei victorii a PNL pentru România", a spus Ludovic Orban.

El a anunţat că sub conducerea sa PNL va fi un partid de dreapta liberal conservator, membru al dreptei europene, care ''se va bate'' cu toate forţele pentru a implementa politici de dreapta în România, pentru a asigura creşterea economică.

"PNL va fi un garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor pe care le are România faţă de partenerii noştri, parteneriatul strategic cu SUA, poziţia de membru al NATO şi calitatea de membru al UE. Rămânem şi vom fi cel mai puternic susţinător al acestor angajamente şi vom rămâne un stâlp şi o oază de stabilitate în această zonă frământată a Europei. PNL va fi, începând de azi, un partener loial, corect, transparent pentru preşedintele Klaus Iohannis şi pentru punerea în practică a tuturor obligaţiilor pe care ni le-am asumat împreună în momentul în care am câştigat alegerile din 2014. (...) Mă voi bate cu toată forţa mea, cu toată energia mea pentru a reuşi, în 2019, să câştigăm alegerile prezidenţiale, să obţinem un nou mandat pentru preşedintele Klaus Iohannis, iar după această victorie să reuşim să câştigăm alegerile locale şi, nu în ultimul rând, obiectivul meu fundamental este câştigarea alegerilor parlamentare. Să avem o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă liberalii pentru această ţară", a mai spus Ludovic Orban.

La finalul lucrărilor Congresului PNL, Ludovic Orban a primit cadou un tulnic de la deputatul Corneliu Olar (Alba).

"I-am adus lui Ludovic Orban simbolul moţilor, tulnicul, cu care Avram Iancu chema moţii la luptă. Aşa trebuie să facă Ludovic Orban. Liberali din toată ţara, uniţi-vă la luptă împotriva PSD-ului!", a spus Olar.

După anunţarea rezultatelor votului, Ludovic Orban l-a invitat pe scenă pe contracandidatul său Cristian Buşoi.

"Îl felicit din suflet pe Ludovic Orban. Respect acest rezultat. PNL trebuie să rămână o echipă unită, să meargă înainte cu toată forţa, cu toată încrederea pentru că ideile şi principiile pe care noi le apărăm sunt ideile şi principiile dreptei, iar drumul pe care noi vrem să-l arătăm românilor este drumul spre prosperitate şi spre mai bine pentru România. Felicitări, Ludovic!", a spus Buşoi.

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedinte al PNL cu 3.518 de voturi. Contracandidatul său, Cristian Buşoi, a primit 952 de voturi.