alina gorghiu

Ludovic Orban: PNL respinge categoric această tentativă de furt din banul privat al contribuabilului la Pilonul II de pensii pe care o pune la cale PSD cu aliaţii săi.

PSD vrea să-i determine pe cât mai mulţi angajaţi din România, în baza unui proiect de ordonanţă de urgenţă sau a unui proiect de lege pe care îl pregătesc pe ascuns, să determine retragerea angajaţilor de la Pilonul II de pensii.

Deja au atacat Pilonul II de pensii nemajorând de la 5,1%, cât era contribuţia la Pilonul II de pensii, la 6%, cum prevedea legea, ci, dimpotrivă, diminuând procentul de contribuţie la Pilonul II de pensii de la 5,1 la 3,75%. Iar acum vor clar printr-o campanie mincinoasă să determine cât mai mulţi angajaţi să nu mai contribuie la Pilonul II de pensii, astfel încât să distrugă această şansă la o pensie decentă pentru fiecare angajat din România.

PNL se va bate cu toate armele împotriva acestei tentative ticăloase a partidului de guvernământ, care în disperare de bani ca să poată să plătească pensii pentru care nu există suport economic în realitate, caută să afecteze dreptul angajaţilor, oamenilor, românilor aflaţi în activitate la o pensie decentă la momentul în care se vor pensiona.

Ludovic Orban,

Preşedinte Partidului Naţional Liberal