alina gorghiu

Ludovic Orban: Partidul Național Liberal condamnă modul în care Guvernul și majoritatea guvernamentală își bat joc de resursele naturale de care beneficiază România.

Guvernanţii îşi bat joc de Legea offshore, de cetățenii români şi de investitorii implicați în explorarea și exploatarea zăcămintelor de gaz natural de la Marea Neagră.

Este inadmisibil ca UNICUL interlocutor al investitorilor să fie o persoană care nu are NICIO CALITATE oficială în Guvern. Nu este normal ca Guvernul să fie complet absent în aceste negocieri, iar Liviu Dragnea să fie cel care taie și spânzură, care hotărăște cum trebuie să arate un proiect de lege fundamental pentru România și care se sucește de la o zi la alta în privința conținutului acestei legi.

Obiectivul PNL prin această lege este unul foarte simplu, să existe o justă împărţire a câştigurilor între statul român şi investitori. Să înceapă exploatarea gazelor naturale din acest zăcământ, iar resursele şi câştigurile statutului român din exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră să fie utilizate în beneficiul românilor prin intermediul susținerii amendamentelor depuse de PNL la Legea offshore, și anume, utilizarea resurselor financiare pentru trei axe de dezvoltare.