alina gorghiu

Ludovic Orban: Guvernul nu a respectat angajamentul de a aloca 2% din PIB Armatei în 2017.

Din informaţiile pe care le avem, Guvernul nu a respectat angajamentul României luat în faţa partenerilor NATO şi anume acela de a aloca 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei. Această informaţie care aşteptăm să fie confirmată de datele privind execuţia bugetară este o informaţie extrem de gravă care ne arată extrem de clar că actualul partid de guvernământ nu dă două cepe degerate pe angajamentele României în faţa partenerilor euro-atlantici şi că de fapt nu are de gând nici în 2018, conform declaraţiilor domnului Tăriceanu, să respecte acest angajament, şi anume 2% din PIB cheltuieli pentru înzestrarea Armatei. Un astfel de comportament arată că partidul de guvernământ şi coaliţia majoritară, în mod programatic, urmăresc ca România să fie marginalizată, să-şi piardă încrederea de care se bucură la nivelul UE şi la nivelul partenerilor euro-atlantici şi, de fapt, prin toate acţiunile lor duc o la marginalizare a României şi chiar la o posibilă izolare.

Aşteptăm datele oficiale, dar vă spun că informaţiile pe care le avem sunt clare că nu s-a respectat angajamentul României luat în faţa partenerilor de a aloca 2% din PIB Armatei. Dacă execuţia bugetară va dovedi acest lucru şi ministrul Apărării şi premierul trebuie să se ducă acasă, pentru că acest lucru este de-o gravitate uriaşă care pune în pericol credibilitatea României şi mai ales capacitatea României de a beneficia de încredere din partea partenerilor noştri.

Ludovic Orban,

Preşedinte PNL