alina gorghiu

Ludovic Orban este noul președinte al PNL

Ludovic Orban este noul președinte al PNL, au decis liberalii reuniți sâmbătă în Congres la Romexpo. Ludovic Orban devine primul lider ales după unificarea PDL cu PNL, obținând 3.314 voturi, față de 884 cât a primit Cristian Bușoi, au declarat surse politice.

Ludovic Orban a obținut victoria în Congresul PNL fără mari emoții, obținând cu peste 2.000 de voturi în fața lui Cristian Bușoi.

Anterior, Orban declarase în ședință că îşi doreşte ca PNL să ajungă la guvernare prin votul oamenilor, nu printr-un nou USL sau prin înţelegeri cu oamenii care nu vor aplica politicile liberalilor, afirmând că PNL trebuie să susţină alegeri anticipate,"lupta la baioneta".

"Îmi doresc ca PNL să ajungă la guvernare, dar nu printr- un nou USL sau prin contractări pe care să le facem cu oameni care niciodată nu vor aplica politicile noastre şi pe care nu ne putem bizui niciodată. Îmi doresc să ajungem la putere prin votul oamenilor. Dacă este să susţinem ceva, să susţine anticipate, să facem opoziţie pe toate fronturile, la baionetă, luptă de la om la om cu cei care astăzi îşi bat joc de România", a declarat liberalul Ludovic Orban, în discursul de prezentare a moţiunii sale, la Congresul PNL.