alina gorghiu

Ludovic Orban: Dragnea şi Tăriceanu au forţat adoptarea unui Cod Penal care serveşte doar infractorilor

N-a contat opoziţia puternică din societatea românească. N-a contat opoziţia politică din Parlament. N-a contat poziţia Comisiei Europene, poziţia Departamentului de Stat al SUA, poziţia GRECO, scrisoarea celor 12 ambasadori ai celor mai importante state din NATO şi UE, decizia Comisiei de monitorizare a APCE, care a aprobat solicitarea PNL şi a sesizat Comisia de la Veneţia. Dragnea şi Tăriceanu au forţat adoptarea unui Cod Penal care serveşte doar infractorilor şi este împotriva cetăţenilor români corecţi, cinstiţi, care au respect faţă de lege şi pe care îi expune riscului major de a fi victime ale infracţionalităţii scăpate de sub control. România va avea de suferit din cauza acestor iresponsabili obsedaţi de distrugerea sistemului de justiţie din România, disperaţi să îşi scape pielea.

Atacăm la Curtea Constituţională toate prevederile neconstituţionale ale acestui cod şi pregătim şi alte demersuri, inclusiv la nivel european, pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestei aberaţii legislative, care riscă să transforme România într-o ţara incapabilă să îi pedepsească pe infractori şi să facă dreptate celor vătămaţi.

Ludovic Orban,

Preşedinte PNL