alina gorghiu

Ludovic Orban: Creşterea aberantă a preţului energiei electrice pe piaţă va duce la scăderea gravă a competitivităţii economiei şi firmelor româneşti

Pe luna iulie, media a fost de peste 300 de ron pe megawatt/oră. În urmă cu un an preţul a fost de 160 şi ceva de ron. Practic, s-a dublat preţul la energie electrică din nişte motive pentru care nu există nicio explicaţie raţională decât ipoteza pe care am văzut-o vehiculată şi care în mare parte se poate susţine, şi anume aceea că producătorii români controlaţi de Guvern şi de stat reduc în mod deliberat oferta de energie electrică pentru a duce la aceste creşteri de preţuri.

Preţul energiei va creşte în continuare pentru consumatorii casnici, dar lucrul cel mai grav este că se afectează din nou competitivitatea economiei româneşti, a firmelor româneşti, ca urmare a creşterii costurilor cu energia electrică (…) Efectul va fi scăderea gravă a competitivităţii economiei şi firmelor româneşti. De asemenea, efectul va fi creşterea preţurilor la energie electrică pentru consumatori. Le atrag atenţia tuturor românilor că partidul de guvernământ dă cu o mână şi ia cu două.

Ludovic Orban,

Președintele PNL