alina gorghiu

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Minciunii și al Injustiției Sociale

Declarațiile de presă ale liderilor PNL Ludovic Orban, Mara Calista, Marilen Pirtea și Ovidiu Raețchi:

Ludovic Orban: Am luat decizia de a ataca la CCR Legea de înființare a liceului romano-catolic din Târgu-Mureș. A doua decizie este de a sesiza Avocatul Poporului în vederea atacării la CCR a ordonanței 3 (referitoare la veniturile unor categorii de salariați, precum din IT sau angajații part-time), ordonanță care a fost dată pentru a cârpi prostiile făcute de Guvern prin alte decizii luate. Această ordonanță nu rezolvă, în realitate, problemele.

Mara Calista: Conducerea PNL a votat textul moțiunii simple împotriva ministrului Muncii, moțiunea va fi depusă astăzi și se intitulează “Lia Olguța Vasilescu, ministrul Minciunii și al Injustiției Sociale. Temele principaLia Olguța Vasilescu, ministrul Minciunii și al Injustiției Sociale. Temele principale pe care ne-am axat au fost legate de actele normative care nu au făcut decât să creeze un haos şi mai mare în sistemul de salarizare, dar şi în cel fiscal.

Marilen Pirtea: Săptămâna viitoare, în Camera Deputaților, vom înainta o moțiune simplă împotriva ministrului Educației. În sistemul educațional este un haos generalizat, se desființează unități școlare fără un studiu de impact, asistăm la o lipsă de viziune, de strategie, la măsuri pompieristice luate ad-hoc.

Ovidiu Raețchi: Am decis invitarea ministrului Carmen Dan în Parlament la “Ora ministrului”. Ministerul de Interne este unul din portofoliile cele mai prost manageriate din această guvernare, am plecat de la problematica violenței în familie. S-au luat de guvern unele măsuri în acest sens, dar vrem să vedem de la doamna Dan un parcurs clar de aplicare a acestor măsuri, până când nu vom vedea un asemenea parcurs, nu dăm crezare ministrului. De asemenea, avem la nivelul ministerului o criză de personal, care îi afectează activitatea.