alina gorghiu

Ionel Dancă: Nimeni nu face un pas în spate

Avem un început de an cum nu se poate mai prost pentru România.

Siguranța cetățenilor și, mai ales, a copiilor noștri este pusă în pericol chiar de cei care ar trebui să o apere.

Sistemul sanitar este în colaps, continuă să moară bebeluși de rujeolă, sunt medici de familie fără contracte, bolnavi fără bilete de trimitere sau rețete compensate...

Facturile la întreținere vor exploda după ce ANRE a decis majorarea prețurilor la gaze cu 8% pentru consumatorii casnici, în plină iarnă, începând din 10 ianuarie.

Preturile continuă să crească la toate produsele și serviciile și inflația va depăși 3% în acest an ca urmare a creșterii economice dopate cu politici bugetare populiste.

Ca urmare a presiunilor inflaționiste, dobânzile sunt în crestere iar asta înseamnă majorarea ratelor bancare pentru românii cu credite în lei.

Dezechilibrele economice se agravează și pun presiune pe cursul de schimb, va crește cotația euro în lei și ratele în lei la creditele în euro.

Taxele și impozitele locale s-au majorat în multe localități pentru că autoritățile locale nu mai au bani de salarii și investiții iar unele primării vor trebui să facă chiar disponibilizări.

Promisiunea majorării salariilor cu 25% în 2018 s-a trasnformat în scăderea cu până la 20% a acelor salarii unde transferul contribuțiilor la angajat nu poate fi compensat prin reducerea impozitului pe venit.

Până și pensionarii au fost ”țepuiți” la început de an pentru că punctul de pensie nu se maii majorează conform Legii pensiilor începând din ianuarie ci din iulie. Adică, în loc să le crească pensia cu peste 7% începând din prima lună din 2018, se majorează punctul de pensie cu 10% în a doua jumătate a anului. Pensionarii pierd astfel aproape 30% din creșterea punctului de pensie pentru 2018.

Așa arată România după un an de guvernare PSD - ALDE. Dar stați liniștiți, nimeni nu face un pas în spate pentru că, așa cum spune Carmen Dan în cazul Poliției Române, ”Probabil că au apreciat că nu există responsabilitate.”

Ionel Dancă,

Purtător de cuvânt PNL