alina gorghiu

Florin Roman: Războiul din PSD pune cruce și Centenarului Marii Uniri!

Schimbările dese de miniștri ai Culturii, au generat blocarea tuturor celor 2048 de proiecte selectate de Departamentul Centenar, unde au fost schimbați toți secretarii de stat, ultimul chiar in aceasta săptămâna.

Suntem in luna martie și deși avem o lege aprobată la Parlament, promulgată de președinte, Ministerul Culturii nu a semnat contractul cu sculptorul pentru realizarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia! E haos total! Cică s-a schimbat viziunea!?!

Programul “Acces” etapa a II-a prin care trebuiau selectate și finanțate noile proiecte dedicate Centenarului a fost retras de pe site-ul Ministerului Culturii la solicitarea noului ministru!

Acești incompetenți nu înțeleg ca Centenarul Marii Uniri nu înseamnă doar ziua de 1 decembrie 2018! Aici vorbim de cel puțin un an de pregătire, de organizare, care de fapt acum înseamnă 9 luni. Comitetul interministerial al Guvernului, condus de Viorica Dancila “Pamblica”, s-a întâlnit doar marți, deși ar fi trebuit sa facă acest lucru încă din ianuarie. Nu mai exista proiecte, nu mai exista termene ci doar exerciții de imagine al unui PSD care își bate joc de Centenarul Marii Uniri.

Atrag atenția la modul cel mai serios ca luptele interne din PSD și incompetenta acestor oameni pun in pericol Anul Centenarului Marii Uniri, dar și realizarea Monumentului Unirii! Închipuiți-va cum ar arată de 1 Decembrie 2018 Alba Iulia cu un parc amenajat și o imensa groapa unde ar fi trebuit ca Ministerul Culturii sa realizeze acest monument al centenarului? Și cu sute de mii de oameni veniți sa sărbătorească Marea Unire! Nu înțeleg dacă este doar incompetenta, sau toate aceste manifestări sunt sabotate cu sprijinul tacit al liderilor UDMR care au declarat răspicat ca “Anul Centenarului este unul de doliu”!

Mai sunt oare romani patrioți in acest guvern antinațional? Romania trezește-te!

Florin Roman,

Deputat PNL