alina gorghiu

Florin Cîţu: Tudose, pentru noi, este Dragnea 2!

Intrebări pe care Tudose nu le primeşte în emisiunile TV unde merge întotdeauna singur: 

- dacă economia merge aşa bine de ce nu respectaţi legea 227/2015, Codul Fiscal care spune că în 2018 TVA scade de la 19% la 18%?

- de ce într-un an cu creştere economică peste aşteptări sunt taiăte investiţiile şi în toate ieşirile publice ai avut un discurs naţionalist-socialist la adresa sectorului privat? În 2017 investiţiile au ajuns la minim istoric după ce au fost taiăte cu 10 miliarde de lei.

- dacă economia merge aşa bine de ce România este ţara din UE unde dobânzile la care se împrumută statul s-au dublat? de ce nu au încredere investitorii în tripleta Dragnea-Tudose-Vâlcov şi în guvernul României?

- de ce se depreciaza moneda naţională cand economia creşte ca-n poveşti?

- de ce ati introdus supraacciza la combustibili, suprataxarea contractelor part-time dacă economia creşte peste aşteptări?

- de ce nu respectaţi Constituţia şi tratatele semnate de România şi ratificate (şi cu votul dumneavoastră) de Parlamentul României (legea 83/2012-ratificarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul uniunii economice şi monetare)?

- de ce aţi minţit şi aţi furat banii care mergeau la pilonul 2 de pensii, unde randamentele erau în medie 10% pe an?

Românii s-au saturat de circul ieftin pe care il faceţi, tu şi Liviu Dragnea. Doi clovni. Tudose, nimeni nu te crede că eşti diferit sau că vrei altceva mai bun pentru România. Eşti exact ca Liviu, Darius and Co. Sunteţi curajosi doar când mergeţi singuri în emisiuni. Aveţi răspunsuri doar cand vi se pun întrebările pentru care aţi venit pregătiţi. 

Toţi aveţi un discurs nationalist-socialist, şi nu mai este mult până când veţi începe naţionalizarea sub diferite pretexte. 

În 2017 aţi reuşit să izolaţi România. Nu vă mai primeşte nimeni la Bruxelles iar investitorii ne ocolesc sau pleacă din ţară. Românii nu mai vor să-şi deschidă firme în România. În ciuda promisiunilor PSD, românii au continuat să plece din România pentru o viaţă mai bună în ţări din lume care nu o duc tocmai bine din punct de vedere economic. Românii preferă orice altceva. 

Şi dacă Românii nu mai pot să stea în România, cine crezi că mai vine să investească aici? Poate doar prietenii tăi şi ai lui Liviu de la Est. Dar că ei nu investesc, ei iau cu japca. Pentru mine este evident că asta vreţi. Să duceţi România spre Est pentru că în Est puteţi să furaţi liniştiţi fără să răspundeţi pentru asta. 

Pentru România nu ajunge să plece doar Liviu. Trebuie să plecati toţi. Şi repet ce ţi-am zis şi în Parlament. Pune mâna pe carte, cititul nu a ucis pe nimeni.

Florin Cîţu,

Senator PNL