alina gorghiu

Culmile ticăloșiei au fost atinse!

Haosul fiscal, în care sunt cufundați azi românii de PSD-ALDE, își are sursa în transferul contribuțiilor integral către angajat. Este escrocheria fiscală prin care PSDragnea s-a spălat pe mâini de programul pentru care a cerut votul la alegerile parlamentare.

În septembrie 2016, pentru PSD era o „bazaconie”, o măsură care „frizează absurdul”, ”trădare de țară”, „atentat la siguranța națională”, „aproape fascism”, șamd.

Dar, chiar PSD-ALDE a implementat măsura prin adoptarea OUG 79/2017, fără să fi fost cuprinsă în programul supus votului în alegeri!

Scopul măsurii a fost acela de a masca neîndeplinirea a două promisiuni majore din campania electorală și de a le vinde publicului drept realizate:

1. Majorarea salariilor în sectorul public de la 1 ianuarie 2018 cu 20%, transformată ulterior în 25% prin neaplicarea majorărilor promise de la 1 iulie 2017.

Suprapunerea transferului contribuțiilor cu Legea salarizării a dus la majorări fictive, în salariul brut, dar nu și în salariul net (bani în mână). Efectul advers a fost tăierea salariilor pentru multe categorii de salariați, care nu au beneficiat de majorările suficiente pentru a compensa impactul negativ al măsurii.

2. Reducea taxării muncii, respectiv a impozitului pe venit la 10%. În realitate, nivelul taxării a rămas același sau chiar a crescut pentru anumite categorii profesionale!

PSD promitea reducerea, din 2018, cu 19% a costurilor pe care le suportă un angajator pentru plata unui salariu net de 100 de euro. Adică, situarea României pe locul 6 în UE în privința celor mai mici taxe pe muncă.

În urma transferului contribuțiilor totul se dovedește o imensă înșelătorie!